SU SORUNUNA ÇÖZÜM

Tarih : 2018-10-10 / Kategori : Genel Haber

SU SORUNUNA ÇÖZÜM

         Kars’ta,  Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Ünlendi Barajı ve Göktaş Göletti’ projesi kapsamında  Tuzluca’nın sulama ve içme su sorununu çözmek için bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

 

           Kars’ta düzenlenen toplantıya Kaymakam ve  Belediye Başkan Vekili Abdullah Kadıoğlu, DSİ 24.Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Korkusuz ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz katıldı.
           Karşılıklı görüş alışverişi ve çözüm önerileri üzerinde durulan toplantıda konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Kadıoğlu, Tuzluca’nın gelişimi ve değişimi açısından önemi tartışmasız olan bu konunun, böyle bir ortamda görüşülmesinin son derece faydalı olduğunu, üzerinde mutabık kalınabilecek konuları birebir olarak görüşme neticesinde ortak bir mutabakata varılmasından duyduğu mutluluğunu belirtti.
          Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Korkusuz;’’  Tuzluca Kaymakamımız Abdullah Kadıoğlu, AK Parti İl Başkanımız Ahmet Tutulmaz ile beraber DSİ Bölge Müdürümüz Sayın Mahmut Dündar’ı ziyaret ederek Tuzluca İlçemizde Planlama ve Proje yapımı ihale olan ve 2000 dönüm araziye sulama suyu sağlayacak Göktaş Gölettini, Iğdır İl Merkezi, Tuzluca, Karakoyunlu ve Aralık İlçeleri ile 70 köyün içme suyu ihtiyacını karşılayacak, ayrıca 98620 dekar tarımsal araziye sulama suyu temin edecek olan Ünlendi Barajı İnşaatı İle Iğdır İçme suyu İnşaatı işlerini görüştük. Göktaş Göletinin 2019 Yılı Yatırım Programına alınarak yapımına başlanmasını istişare ettik. İlgi ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum,’’dedi.  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası