Iğdır’da Drone Destekli Trafik Uygulaması Yapıldı

Tarih : 2018-10-10 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Drone Destekli Trafik Uygulaması Yapıldı

              Iğdır’da ilk defa Drone Destekli Trafik Uygulaması Yapıldı
              Iğdır Emniyet müdürlüğü Trafik ekiplerince Iğdır Kılıçlar mevkiinde Drone destekli trafik uygulaması yapıldı. 
             “Türkiye Trafik Güvenliği Denetimi” uygulaması çerçevesinde 81 ilde olduğu gibi Iğdır’da eşzamanlı trafik uygulaması yapıldı.
                Çevre yolu polis noktasında yapılan uygulamada Uygulamaya havadan drone ile destek verildi.Drone emniyet kemeri takmayan telofon ile araçta konuşan sürücüleri tespit etti. Kontrol noktasından geçen araçları durduran trafik polisler kural hatası yapan araçlara trafik cezası kesti.

    Iğdır  İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Denetleme şube müdürlüğünde  görevli komiser Ömer Akın, yaptığı açıklamada  trafik ekipleri ile trafik kazalarının en aza indirilmesi, sürücülerinin trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması ve denetim faaliyetleri yoluyla yol kullanıcıları üzerindeki algılanan yakalanma riski duygusunun arttırılması amacıyla Iğdır Çevre yolu Kılıçlar mevkii polis noktasında  polis ekiplerimizle havadan drone yardımı ile ‘Türkiye Trafik Güvenliği Denetimi” ilimizdede gerçekleştirdik.Amacımız vatandaşlarımızın her alanda trafik acısından denetlendiğini bilgilendirmektir.Duyarlılık oluşturmaktır.Havadan denetlendiğini bilen vatandaş bir daha kural dışı araç kullanmıyacaktır.drone ile emniyet kemeri takmamak, makas atmak, cep telofonu ile konuşmak konularını tespit ederek vatandaşları uyarıyoruz. Cezai işlem yapıyoruz.
            Polis ekiplerince durdurulan araçlarda bulunan vatandaşlara GBT sorgulaması yapıldı. Bazı araçlara uyarı verildi. Kusurlu görülen sürücülere cezai işlem uygulandı. Toplam 108  aracın durdurulduğu uygulama da ceza yiyen  vatandaşlar  uygulama güzel ama esnaf olarak mecbur telofona cevap verdik vermesek olmazdı. Cevap verdiğimiz içinde ceza yedik.”dediler.
          Denetim sonrası kontrol noktasına inen Drone’ye noktada bulunan köpekler saldırdı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası