Türk Patent ve Marka Kurumundan Patent Alındı

Tarih : 2018-10-13 / Kategori : Eğitim

Türk Patent ve Marka Kurumundan Patent Alındı

           Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile birlikte yürütülen proje kapsamında, ortak başvuru sahipliğini yaptığı proje kapsamında Türk Patent ve Marka Kurumundan patent aldı.

 

           Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Altuntaş ve Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Eyyüp Karaoğul ile ortak yürüttüğü, “Bor ve çeşitli mineral katkılı Lignoselülozik çay atıklarından yanmaya karşı dirençli Poliüretan tipi köpük üretim yöntemi ve bu yöntemle elde edilen köpük” buluşuna Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patent verildi.
“Bölgeye has sorunların tespiti ve çözümüne dair önerilerin geliştirilmesi için çalışıyoruz”
          Türkiye’de birçok başarılı çalışmaya imza atan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından verilen patentin önemine değinerek, ülkemize katkı sağlayacak çalışmalarda yer almaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.  Bilimsel çalışmalarla bölgeye has sorunların tespiti ve çözümüne dair çeşitli projeleri de hayata geçirdiklerini belirten Rektör Alma; “Bilimsel çalışmalar yaparak önemli buluşlara imza atmak istiyoruz. Son olarak ortak yürüttüğümüz proje ile marka kurumumuzdan patent aldık, yaptığımız işin sahibi olduğumuzu belgeleyen patenti almak bizim için gurur verici bir şey. Ayrıca Iğdır Üniversitesi olarak bölgeye yönelik çalışmalara da ağırlık vermiş durumdayız, tarımsal faaliyet alanlarını geliştirmek için yoğun bir çaba harcıyoruz. Sorunların tespiti ve çözümüne dair önerilerin geliştirilmesi bizler açısından önem arz ediyoruz. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.