Iğdır Ticaret ve Sanayi Odasına Ziyaret

Tarih : 2018-10-13 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odasına Ziyaret

          Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Arslan'ı makamında ziyaret etti.
          Ziyarette, Iğdır Üniversitesi ile Iğdır Ticaret ve Sanayi Odasının ortak çalışmaları sonucunda tescillenen Iğdır Kayısısı üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Yapılan görüşmeler sonucunda Iğdır’ın ilk tescilli tarım ürünü olan kayısının yanı sıra, yeni tesciller için de başvuru yapılacağı ifade edilirken; elma ve domates gibi ürünler için de coğrafi işaret tescil başvurusunun yapılacağı belirtildi. 

           Kayısıdan sonra sıra elma ve domateste
           Iğdır Üniversitesi ile Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sürdürülen titiz çalışmalar sonucunda Iğdır Kayısını tescillemeyi başardıklarını ifade eden Rektör Alma; "Üniversitemiz ile Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası olarak sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde şehrimizin geleneksel ürünlerinden olan kayısının tescillenmesini sağladık. Bundan sonraki süreçte elma ve domates gibi yerel tatlar için de coğrafi işaret tescil başvurusu yapacağız. İnşallah önümüzdeki dönemde Iğdır Kayısısı gibi elma ve domatesi de tescillenen ürünler arasına katacağız” şeklinde konuştu. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.