Arkoz Çimento Bölgeye Referans Oldu

Tarih : 2018-10-15 / Kategori : Genel Haber

Arkoz Çimento Bölgeye Referans Oldu

Bölgemizin en büyük fabrikası olan Arkoz Madencilik A.Ş. Ağrı Çimento fabrikası bölgede yatırım yapacak olan iş insanlarına rol model oldu.

        Iğdır’a 70 km. Mesafede komşumuz Doğubayazıt ilçesinde kurulan devasa çimento fabrikası bölgenin kalkınmasına büyük ölçüde katkı sağlamaya başladı.
        Kurulumu 500 Milyona mal olan, 500 kişiye istihdam sağlayan ve yılda 1.250.000 ton çimento üretimi yapan Arkoz Madencilik A.Ş. Ağrı Çimento Fabrikasının Yönetim Kurulu Başkanı  Emin Uçar yaptığı açıklamada: “Birçok alanda faaliyetlerini başarı ile sürdüren, yatırımlarında özellikle istihdam ve kalkınmayı ilke edinmiş olan gurubumuz bölgeye yatırım kararı almıştır.
        Yapılan araştırmalar ve fizibilite çalışmaları sonucunda Ağrı ilinde, çimento üretimi bakımından kaliteli ve işlenebilir hammadde olmasına rağmen, bölge ihtiyacını karşılayacak bir çimento fabrikasının olmadığı görülmüştür.
         Bunun üzerine; Ağrı Doğubayazıt yolu üzerinde, Ağrı ile Iğdır illerine 70 Km. mesafede olan Yalınsaz köyü civarında bulunan maden sahası üzerinde 264.000 metrekarelik bir alanda fabrika yapılmasına karar verilmiş ve çimento üretimi yapılacak olan Arkoz Madencilik Ağrı Çimento Fabrikasının 1 Nisan 2017 tarihinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan’ın katılımı ile temeli atılarak inşaatına başlanılmıştır.
Fabrikamız inşaat, montaj ve test aşaması ile 13 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır. 06 Haziran 2018 tarihinde Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım bey’in katılımı ile açılış gerçekleştirilerek üretime başlanılmıştır.
500 Milyon TL’ye tamamlanan fabrikamız, günlük 2.500 ton klinker üretim kapasitesi ile yılda 1.250.000 bin ton çimento üreterek ve yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlamaktadır.
        Bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak ve çevre dostu son teknolojinin kullanıldığı Ağrı Çimento Fabrikasının, bölgeye yatırım yapmak isteyen diğer yatırımcıları da cesaretlendirip teşvik edeceğine inanmaktayız.
Bölgede bu yatırım son derece ümit ve heyecan yaratmıştır. Bu nedenle gururlu ve mutluyuz.
Ağrı Çimento Fabrikasının bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.
Son yüz yıl içerisinde bölgemize yapılan en büyük fabrika olma özelliğine sahip olan Arkoz madencilik, bölgede yeni yatırımlar planladığını, fizibilite çalışmalarının yapıldığını, ülke ekonomisinin kalkınması için girişimde bulunacaklarını, yatırımlarını devam ettireceklerini açıkladılar.
Arkoz Madencilik A.Ş. Ağrı Çimento Fabrikası bölgemiz iş insanı tarafından kurulmuş olması hasebiyle desteklenmeli, yeni yatırımcıların bu başarıyı görüp bölgemize yatırım yapmaları teşvik edilmelidir. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.