Çiftlikler Batıyor

Tarih : 2018-10-16 / Kategori : Genel Haber

Çiftlikler Batıyor

          Bakan Pakdemirli Et kesim fiyatlarını 1 TL artırdı ama, ağır maliyetler karşısında büyükbaş hayvan yetiştiricileri batmanın eşiğine geldi.
           Iğdır’da besi ve damızlık hayvan yetiştiriciliği yapan çiftlik sahipleri, 29 TL’den kesilen hayvan fiyatlarının tamamen zarar olduğunu, yem, işçilik, veteriner, elektrik, mazot giderleri karşısında 1 TL ile destek olundu demek hayvan yetiştiricisiyle alay etmek demektir.

           DESTEK BEKLİYORDUK
           Çiftçiler, yükselen maliyetler karşısında yerli hayvancılığın desteklenmesi beklenirken, ithal et getirerek çiftlikleri çalışamaz hale getirmek doğru bir yaklaşım değildir diyen çiftlik sahipleri; “Biz Tarım Bakanımızdan destek bekliyorduk. Yetiştirmiş olduğumuz hayvanın karkas kilosunu 28 TL’den değil de 29 TL’den alıyoruz diyen bakanımız, bizimle dalga geçmiştir.  Ülkede her şeye yüzde yüz yaz gelmişken, ete 1 tl zam yapıyoruz demek gidin batın, biz yurt dışından getirip halkımıza et satarız demekten başka bir şey değildir. Yerli üretici şu anda ayakta duramıyor. Birçok çiftlik kapısına kilit vurdu. Bir çoğu çiftliğini satışa çıkardı. Bu sesler duyulmayıp sadece günü kurtarma peşinde koşulursa, yakında yerli üretim diye bir şey kalmayacaktır.” Dediler.
            TARIM BAKANI AÇIKLAMASINDA ŞÖYLE DEMİŞTİ
           Tarım ve Orman Bakanlığı ithal ve yerli karkas et kesim fiyatlarını yeniden düzenledi. Besicileri desteklemek amacıyla yerli kesimde kilogramı 28 lira olan et fiyatı 29 liraya, 26 lira olan ithal menşeli karkas et fiyatı ise 28 liraya çıktı. Uygulama bugünden itibaren hayata geçecek. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, et üreticilerinin uzun süredir sıkıntılarının olduğunu belirterek, "Yerliyi de her zaman kayırıyoruz biliyorsunuz. Yeni uygulamayı başlatıyoruz" dedi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.