SHMYO Öğrencileri “Değişen Dünyada Gençler Ve Ruh Sağlığı” Seminerine Katıldı

Tarih : 2018-10-18 / Kategori : Eğitim

SHMYO Öğrencileri “Değişen Dünyada Gençler Ve Ruh Sağlığı” Seminerine Katıldı

       Iğdır Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında Iğdır Gençlik Merkezinde düzenlenen “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” konulu seminere katıldı. 

 

“Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” teması ile düzenlenen programa SHMYO öğrencileri yoğun ilgi gösterirken seminer kapsamında; gençlerde akıl sağlığı bilincini arttırmak ve problemli insanların yaşamlarına daha iyi katkıda bulunmak amacıyla çeşitli sunumlar gerçekleştirildi. Yapılan sunumlarda, gençlerin psikolojilerini nasıl korumaları gerektiği ve psikolojik dayanaklılığın nasıl sağlanacağı konularına açıklık kazandırılırken sosyalleşmenin önemine vurgu yapıldı. 
Çağımızın hastalığı: Teknoloji Bağımlılığı
Gençlerle ilgili önemli sorunların konuşulduğu seminerde, değişen dünya ile birlikte çağımızın hastalığı olarak tanımlanan teknoloji bağımlığı üzerine de sunum yapılırken, gençlerin geleceği adına doğru adımların atılması gerektiği ifade edildi. Sunumda; “Gençlerin hem ruh hem de beden sağlığını en iyi şekilde koruyup geleceğe adımlar atması ortak gayemizdir. Günümüzde özellikle teknolojideki gelişmelere bağlı olarak gençlerin teknolojik bağımlılıkları çok arttı. Gençler arasında sosyalleşme azaldı ve internete olan bağımlılık ile kendilerine tehlikeli bir dünya oluşturuyorlar. Bilimsel gerçekler ve yayınlar bize, gençlerin teknolojiye olan bağımlılıklarının ciddi derecede arttığını gösteriyor. Bu noktada amacımız, gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerle sosyalleşmesini sağlamak olmalı. Bu sayede hem fiziksel hem de ruhsal açıdan sağlıklı nesiller yetiştirebiliriz” ifadeleri kullanıldı. 
Düzenlenen seminer sonunda, SHMYO öğrencileri hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası