Iğdır Ziraat Fakültesinde Seminerler Başladı

Tarih : 2018-10-19 / Kategori : Eğitim

Iğdır Ziraat Fakültesinde Seminerler Başladı

Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen haftalık seminerlerin ilki Ziraat Fakültesi toplantı salonunda başladı.

 

           Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi toplantı salonunda yapılan seminere Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sulhattin Yaşar ve çok sayıda akademisyen katıldı.
2018-2019 akademik yılı açılışının ilk seminerini sunan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sulhattin Yaşar, ‘Hayvan Beslemede Eubiyotik Katkılarının Kullanılması’ konulu seminerde; hayvan beslemede eubiyotik katkıların önemini vurgulayarak; bunların probiyotikler, prebiyotikler, organik asitler, enzimler ve bitkisel ekstraktlar olduğunu bildirdi. Yaşar, probiyotiklerin; yararlı mikroorganizmalar, prebiyotiklerin; hayvan bağırsağındaki dengeyi sağlayan besinler olduğunu, organik asitlerin; bağırsaktaki pH’ı düzenlediğini, enzimlerin; yemin içerisindeki sindirilemeyen besinlerin sindirilebilmesini sağladığını ve bitkisel ekstraktların genel olarak patojen mikroorganizmaları inhibe etmek için kullanıldığını belirtti. Ayrıca hayvanların, bu katkıları içeren yemle beslenmesi gerektiğini de söyledi.
Seminer, katılımcıların soruları ve cevaplarla son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.