‘Çiftçi Eğitim Merkezi’ Kuruldu

Tarih : 2018-10-19 / Kategori : Eğitim

‘Çiftçi Eğitim Merkezi’ Kuruldu

Her zaman Iğdırlı çiftçimizin yanında olan Iğdır üniversitesi Iğdır’da ‘Çiftçi Eğitim Merkezi’ kurdu.

         Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı üç hafta önce ziyaret eden Iğdırlı çiftçiler, Iğdır Üniversitesinden teknik olarak destek almak istediklerini belirtmiş, verilen destek ile Iğdır’da çiftçiliğin daha çok gelişeceğini dile getirmiştiler. Üniversite olarak Iğdırlı çiftçinin daima yanında olduklarını belirten Rektör Alma, çiftçinin işini bilerek yapmalarının verimi yükselteceğini, bunu da uzman kişilerden destek alarak olacağını belirtmişti. Bunun için Iğdır’da bir ‘Çiftçi Eğitim Merkezi’ kurulması için çalışma başlatacaklarını dile getirmişti. 
         Müjde 3 Hafta Sonra Geldi
         Bölge çiftçilerinin tarımsal ekonomiye katma değer katılımlarının artırılması için teknolojik ve bilimsel yeniklikler doğrultusunda eğitimleri ve iyi tarım uygulamaları konularında bilinçli üretici olmalarını sağlamayı amaçlayan ‘Çiftçi Eğitim Merkezi’ müjdesi üç hafta sonra geldi. Iğdır Üniversitesi Rektörlüğü Senatosu Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma başkanlığında toplanarak ‘Çiftçi Eğitim Merkezi’nin kurulması için bir araya geldi. Senatoda çıkan karar ile üniversitemiz bünyesinde ‘Çiftçi Eğitim Merkezi’nin kurulması kararının çıkması ile üniversitemiz bünyesinde ‘Çiftçi Eğitim Merkezi’ kuruldu.
  “Çiftçiye birebir kendi üretimini nasıl yapacağı eğitimini vereceğiz” 
Üniversite olarak daima çiftçilerimizin yanında olduklarını belirten Rektör Alma, bu proje ile Iğdırlı çiftçilere eğitim verileceğini dile getirerek, “Kaybolmakla yüz yüze olan milli çeşitlerimizi yeniden yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Burada çiftçiye birebir kendi üretimini nasıl yapacağını, budama zamanında neler yapacağını, ilaçlama döneminde neler yapacağını ve tohumdan hasadına kadar neler yapılacağı konusunda eğitim verilecek. Bu eğitim çiftliğimizde sadece ürün eğitimleri verilmeyecek, aynı zamanda ürünü pazarlama eğitimi verilecek.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.