AĞRI ÇİMENTO FABRİKASI SIKIŞTIRILMIŞ BETON YOL (SSB) YAPIMINA BAŞLADI

Tarih : 2018-10-20 / Kategori : Genel Haber

AĞRI ÇİMENTO FABRİKASI SIKIŞTIRILMIŞ BETON YOL (SSB) YAPIMINA BAŞLADI

 Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Arkoz Madencilik tarafından 500 milyon liralık yatırımla ilçeye kazandırılan çimento fabrikası, tamamen yerli silindir ile sıkıştırılmış beton yol uygulamasıyla üretim maliyetlerini en aza indirerek sıcak asfalta alternatif olmayı hedefliyor. 

        Haziran'da Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla Doğubayazıt ilçesinde açılışı gerçekleştirilen Ağrı Çimento Fabrikası, belediyeler ve il özel idareler için sıcak asfalta alternatif olması beklenen sıkıştırılmış beton yol uygulamasına başladı. 
Uygulamayla ilk planda çimento fabrikasını Ağrı-İran Karayoluna bağlayan 3,5 kilometrelik güzergah asfaltlanacak. 
Arkoz Madencilik A.Ş. yetkilileri uygulamanın Erzurum'dan sonra bölgede ikinci kez yapıldığını, sıkıştırılmış beton yol uygulamasıyla bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına  dikkati çektiler, yetkililer Fabrikamız doğrudan ve dolaylı önemli istihdam olanaklarının yanı sıra, hem çimento üretimi hem de bölge genelinde ikinci kez yapılan silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulamasıyla bölge ve ülke ekonomisine önemli katkıları olacaktır.
         TAMAMEN YERLİ ÜRETİM 
        Bugün başlatılan çalışmanın Ağrı, Muş, Van, Iğdır, Bitlis ve Elazığ il özel idaresi yetkilileri tarafından da yerinde inceleme yapıldIığı, sıkıştırılmış beton yolh uygulamasının düşük maliyetiyle belediyeler ve özel idareler tarafından daha çok tercih edildiğini bildirdiler. 
Fabrika yetkilileri Bölgenin en büyük yatırımı olan fabrikamız, fizibilite çalışmalarını neticelendirerek tamamen yerli sıkıştırılmış beton yol uygulamasını hayata geçirmiştir.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.