Doğu medyası Iğdır’da buluştu

Tarih : 2018-10-23 / Kategori : Genel Haber

Doğu medyası Iğdır’da buluştu

       Doğu Anadolu Bölgesindeki gazeteciler cemiyetlerinin başkan ve yöneticileri Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu  tarafından Iğdır Gazeteciler Cemiyeti ile müşterek düzenlenen, mesleki sorunlar ve çözüm yolları konusundaki  toplantı için Iğdır’da  biraraya geldi.

 

          Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki basın meslek örgütlerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (DGF)  tarafından Iğdır Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde düzenlenen başkanlar kurulu toplantısında bir araya geldi.
          Toplantı öncesinde kente giden gazeteciler Vali Enver Ünlü, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Aslan’a nezaket ziyaretinde bulundular.
            Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı  ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK)  Genel Başkan Vekili Feridun Fazıl Özsoy, ziyaretler sırasında yaptığı açıklamada, toplantının düzenlenmesinde katkılara teşekkür etti. Özsoy, konfederasyon çatısı altında bulunan federasyonların kendi bölgelerinde belli aralıkla bir araya gelerek, mesleki sorunları tartıştıklarını ve ortaya konan doneler ve çözüm yollarının rapor haline getirilerek konfederasyon toplantılarında ele alındığını ve ilgili mercilere sunulduğunu ifade etti. Döviz kurlarında yaşanan olağandışı artış sonrası yerel basının içerisinde bulunduğu zor durumun yanı sıra diğer sorunların da ele alınacağı toplantı vesilesiyle serhat şehir Iğdır’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Özsoy, bölge medyası olarak bulundukları kentin tanıtımı ve habercilikte pozitif dil kullanımı konusunda hassas davrandıklarını belirtti. Özsoy, basın sektöründe yaşanan olumsuzlukları giderilmesi yolunda, konfederasyon olarak basın meslek yasası ve internet medyası ile ilgili yasal düzenlemeleri yapılması yönünde çalışmaları da sözlerine ekledi.
Iğdır Valisi Enver Ünlü, basın mensuplarının çalışmalarını, vatandaşların doğru bilgilendirilmesi bakımından önemsediklerini ve bu yöndeki çabaları  takdir ettiklerini söyledi. Vali Ünlü, ziyaret anısına  Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı  Feridun Fazıl Özsoy’a bir plaket sundu.
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da gazetecilerin ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, üniversite ve kentin gelişimi konusunda yaptıkları çalışmaların halka doğru yansıtılmasının kendilerine pozitif enerji verdiğini vurguladı.
Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Aslan da müspet haberciliğin çok önemli olduğuna işaret ederek, Iğdır’ın kalkınması açısından hazırladıkları projeler hakkında bilgiler verdi.
          BÖLGE MEDYASI BULUŞTU
         Toplantıya Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Feridun Fazıl Özsoy , Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaettin Aslan , Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Deniz Başlı, Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  Özcan Çiriş, Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı  Mücahit Özdemir, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Ali Er , Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey , Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ile ev sahibi olarak Iğdır Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Deniz, Başkan Yardımcısı İsmail Aras ve cemiyet yönetim kurulu üyeleri, bölge illerinden gazete yöneticileri katılıyor.
           GAZETECİLER MESLEK SORUNLARINI TARTIŞTI
          Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu'nca Iğdır Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde  düzenlenen Başkanlar Kurulu Toplantısı tamamlandı.
Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası'nda meclis salonundaki toplantının açılışında konuşan Iğdır Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı İsmail Aras ve Cemiyet Başkanı Aydın Deniz, gazetecileri Iğdır'da ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Toplantıda daha sonra Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Aslan katılımcılara, Iğdır ekonomisi hakkında kısa bir sunum yaptı.
Toplantı, divan başkanlığına Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaettin Aslan, katipliğe ise Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Tarakçıoğlu'nun getirilmesiyle devam etti. 
En son Bitlis'te yapılan toplantıda alınan kararların Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Özcan Çiriş tarafından okunmasının ardından söz alan Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve TGK Genel Başkan Vekili Feridun Fazıl Özsoy,  Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu(TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı'nın konuşmasını telefondan katılımcılara iletti. Konuşmasına devam eden Özsoy, Anadolu Basını'nın özellikle son yaşanan döviz dalgalanmasının ardından kapanma noktasına geldiğini hatırlatarak, sektörün zor bir durumda olduğunu ifade etti, çözülmesi gereken önemli sorunları başlıklar halinde sıralayıp, Anadolu Basını'nın devam eden sıkıntılarının çözümü noktasında çalışmaların her platformda sürdürüldüğünü söyledi. Toplantıda söz alan bölge gazeteciler cemiyeti başkanları da illerindeki sıkıntıları ve çözüm yollarını dile getirerek, çözüm önerilerinin ilgili mercilere ulaştırılması ve konfederasyon olarak çözüm yolunda çalışmalar yapılması konusunda birleştiler. Toplantı sonunda ele alınan konuları içeren bir sonuç bildirgesi yayınlandı.
Toplantıya katılan başkanlar ve Iğdırlı Gazeteciler  öğlen yemeğinde Iğdır Valisi Enver Ünlü'nün de katıldığı yemekte biraraya geldi. Yemekte katkılarından dolayı Vali Ünlü'ye bir şükran plaketi sunuldu.  Vali Ünlü, yemekte yaptığı konuşmada gerçekleştirilen toplantıda alınan kararların gazeteciler ve ülkemiz açısından hayırlı olmasını diledi, basın mensuplarının çalışmalarının kendilerine büyük destek sağladığını söyledi.
Yemek sonrasında Iğdır Tuz Mağaraları, Alican Sınır Kapısı ve Soykırım anıtını gezen gazeteciler, akşam yemeğinde Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan'ın konuğu oldular.  Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Talay  ile Halfeli Belediye Başkanı Reşat Başkara'nın katıldığı yemek sonrasında etkinliğe katkılarından dolayı Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Feridun Fazıl Özsoy,  Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan'a bir teşekkür plaketi sundu. Nahcıvan’a da günübirlik bir gezi düzenleyen gazeteciler  Iğdır’dan güzel intibalarla ayrıldı.
          ÖZSOY’DAN DEĞERLENDİRME
           Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve TGK Genel Başkan Vekili Feridun Fazıl Özsoy,  internet yasasının olmamasından kaynaklı meslek dışındaki kişilerin haber sitesi adı altında gazeteci kimliğine bürünmelerinin mesleğin itibarını zedelediğini bu konuda konfederasyon olarak konunun gündemde tutulduğunu kaydetti.  Hem bölgesel federasyonların hem de konfederasyon toplantılarında gündeme getirilen konuların gerek Basın İlan Kurumu, gerekse basınla ilgili diğer platformlarda  da konuşulduğunu , özellikle son dönemde yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak BİK Genel Kurulu'nun acil toplantıya çağrılması ve bir dizi ferahlatıcı tedbir aldığını anlatan Özsoy, bu tekliflerin bu toplantılar sonucu oluştuğunu bildirdi. Yüzölçümü, asgari kadro ve satış rakamlarında yapılan düzenlemelerin bir nebze olsun bir rahatlama sağladığını kaydeden Özsoy, Anadolu Basını'nın devam eden sıkıntılarının çözümü noktasında çalışmaların her platformda sürdürüldüğünü söyledi. Özsoy, kağıttan alınan KDV'nin indirilmesi, BİK katkı payının düşürülmesi, kaçak ve sisteme girmeyen ilanlar, kurum şubesi bulunmayan yerlerdeki yerel gazetelerin kamu kurumlarından alacaklarının yapılacak düzenleme ile sigorta ve vergi borçlarına karşılık mahsup edilmesi ve  toplantıda ela alınan bir çok  konunun konfederasyon toplantısında ve diğer platformlarda ele alınacağını vurguladı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.