Av. Serdar Arat Belediye Başkan A. Adaylığını Açıkladı

Tarih : 2018-10-31 / Kategori : Siyaset

Av. Serdar Arat Belediye Başkan A. Adaylığını Açıkladı

             Yeşil Iğdır Gazetesi ve 15 Temmuz gazetesi sahibi ve genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş’ı ziyaret eden Av. Serdar Arat, MHP’den Belediye başkan aday adaylığını açıkladı.

 

            Yeşil Iğdır Gazetesi ve 15 Temmuz gazetesi sahibi ve genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş’ı ziyaret eden Av. Serdar Arat, MHP’den Belediye başkan aday adaylığını açıkladı.
          Iğdır Belediye Başkanlığına adaylığını açıklayan ve MHP’ye müracaat eden Arat yaptığı açıklamada şöyle dedi.  Özgeçmişimde de belirttiğim gibi Iğdır Belediyesine ve belediyeciliğe yabancı birisi değilim. Şehrimizin sorunları bilmekle beraber, bu işi en iyi yapacağıma da inanıyorum. Bu sebepten ötürü adaylık başvurumu yaptım.” Dedi.
            Av. Serdar Arat’ın özgeçmişi:
01.04.1965 Tarihinde Iğdır İli Merkez Akyumak köyünde dünyaya geldim. İlk, orta ve lise tahsilimi Iğdır’da okudum. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdim. Hiç ara vermeksizin 1986 yılında Üniversiteyi başarıyla bitirdim.
İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk bölümünde Yüksek Lisans yaptım. Yüksek Lisans tezi ‘Medeni Hukuk Tüzel Kişilerinin (Dernek ve Vakıflar) Hak Ehliyetlerinin sınırları’ başlığı altında sunulmuştur. Tez danışman hocam sayın Prof. Dr. Hüseyin HATEMİ beyefendidir.
1986-1990 yılları arasında İstanbul’da Avukatlık stajı ve serbest Avukatlık yaptım. 1990 yılı sonlarında memleketim çok sevdiğim şehir Iğdır’a döndüm.
Bu tarihten itibaren kesintisiz olarak 2005 yılına kadar;
* Iğdır Belediyesinde sözleşmeli ve kadrolu olarak Avukatlık, Hukuk İşleri Müdürlüğü yaptım.
* Memur kadrosundan Belediye Encümenliği yaptım.
* Belediye"nin birçok müdürlüğünü zaman zaman asıl veya vekil olarak yürüttüm.
* Bir çok Belediye komisyonlarında üye veya başkan olarak görev yaptım. Belediye"nin birçok davası bu zaman sürecinde başarı ile sonuçlandırılmıştır.
             * 2000 yılından itibaren Iğdır Belediyesi, Bağ-Kur Genel Müdürlüğü, Iğdır Esnaf Kefalet Koop. Başkanlığı , Iğdır Küçük Sanayi Sitesi"nin sözleşmeli Avukatlıklarının yanı sıra serbest Avukatlık yaptım.
* Iğdır Çağrı Spor Gençlik ve Spor Kulübünde kurucu, yönetici, başkan olarak uzun süre bulundum.
* Iğdır Spor ve Iğdır Belediye Sporda yönetici olarak hizmet ettim. Her iki Kulübün amatör lig, üçüncü ve ikinci Liglere yükselmeleri sırasında yönetici idim.
* Türkiye Futbol Federasyonu Iğdır İl Disiplin Kurulu Başkanlığını uzun süre yaptım.
* Ayrıca Iğdır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu"nun (ASKF) kurulmasında öncülük ettim.
* 2004 yılı mahalli seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden Iğdır merkez İlçeden İl Genel Meclisi üyesi adayı olarak gösterildim.
* 2004 yılında Iğdır Barosu Başkanı olarak seçildim.
* Daha öncede Iğdır Barosu"nun Disiplin Kurulu, Denetleme Kurulu, Yönetim Kurulunda görev yapmıştım. Baro Başkanlığım döneminde biri Uluslararası olmak üzere 4 adet hukuk paneli düzenlenmiştir.
* Bu hukuk panellerinin birisi Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı, Iğdır Valiliği ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile, birisi Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı, Iğdır Valiliği ve Bahçeşehir Üniversitesi ve Dicle Üniversitesi işbirliği ile diğer ikisi sadece Baromuzca düzenlenmiştir. Bu paneller ülke çapında Türk ve yabancı uyruklu akademisyenlerin katılımı ile etkin faaliyetler olmuştur.
* Ayrıca İstanbul da Bahçeşehir Üniversitesi ve Kocaeli Borosu ile ortaklaşa hukuk eğitim programı düzenlenmiştir.
* Bu dönemde Iğdır Barosu tam manası ile tüzel kişiliğe kavuşmuştur.
* 2005 yılında Noterlik mesleğine Iğdır ili Tuzluca ilçesi Noterliği"ne atanarak başladım.
* 2009 yılı sonuna kadar 4,5 yıl burada görev yaptım.
• 2009 yılında Ağrı ili Doğubayazıt ilçesi Noteri olarak atandım.
   2012 yılında Bodrum 3.Noteri olarak atandım.
   2015 yılında Beşiktaş 23.Noteri olarak atandım.
   2017 yılında İstanbul 20.Noteri olarak atandım. Halen İstanbul 20.Noteri olarak görev yapmaktayım.
* 2010-2011-2012 yıllarında Erzurum Noter Odasını temsilen Türkiye Noterler
Birliğinde delege olarak görev yaptım.
* 2010 yılında Türkiye Noterler Birliği Bütçe Komisyonu üyesi olarak görev yaptım.
* 2012 yılında Türkiye Noterler Birliğinin Disiplin Kurulu üyeliğine Asil üye olarak büyük oy çoğunluğu ile seçildim.
* 2014 yılında Türkiye Noterler Birliğinin Yönetim Kurulu üyeliğine Asil üye olarak büyük oy çoğunluğu ile seçildim.2015 yılında Türkiye Noterler Birliğinin Vakfı Yönetim Kurulu üyeliğine Asil üye olarak büyük oy çoğunluğu ile seçildim. Türkiye Noterler Birliğinin Vakfı başkanlığını yürüttüm.
* 2005 yılında Iğdır’da Iğdır Günışığı Bilim, Sanat, Düşünce, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kurucu başkanlığımda kurulmuştur. Halen bu derneğin başkanlığını yürütmekteyim.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.