Afad-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet ÖZTÜRK Kızılay Haftası nedeniyle mesaj yayımladı

Tarih : 2018-11-03 / Kategori : Duyurular

Afad-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet ÖZTÜRK Kızılay Haftası nedeniyle mesaj yayımladı

         Afad-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet ÖZTÜRK, Her yıl 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Afad-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet ÖZTÜRK, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

           Afad-Sen Genel Başkan Yardımcısı ÖZTÜRK ; Kızılay derneği; savaş, deprem, sel baskını, yangın ve salgın hastalık gibi felakete uğrayanlara, çadır, battaniye, yiyecek ve giyecek gibi yardımlar yapar. Bu felaketlerde yaralananlar için geçici hastaneler kurar. Kızılay'ın açtığı aşevlerinde, yoksul, kimsesiz ve düşkün yurttaşlara yiyecek ve içecek dağıtılır. Felaket anında, en hızlı biçimde felaket yerine ulaşır. Bütün bu yardımları, yardımsever insanların yaptığı bağışlarla yapar. Kızılay, sadece yurt içinde değil, yurt dışındaki felaketzedelere de yardım eder. ''Türk Kızılayı din, dil, soy ayrımı yapmadan savaş ve doğal afetler sonrasında bütün insani ihtiyaçları karşılamaya çalışan, çıkar gözetmeksizin her şartta tüm insanlığın yardımına koşan dünyanın en köklü ve güçlü yardım teşkilatlarından biridir."dedi.
          ÖZTÜRK Sözlerine yüksek insani değerlerle kuşanmış kültürümüzde Türk Kızılayı; milletimizden aldığı güç ve destekle gerek ülkemizde gerekse dünyada yardımlaşma, dayanışma, dostluk ve işbirliğini destekleyen tavrıyla milletimizin gurur kaynağı olmaktadır. Türk Kızılayı'nın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin büyüklüğüne yakışır hizmetleri, hayırsever vatandaşlarımızın da katkılarıyla sürdüreceğine yürekten inanıyorum.
Genel Başkan Yardımcısı Mehmet ÖZTÜRK duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın "Kızılay Haftası"nı içtenlikle kutluyor, bu vesileyle doğal afetleri olmayan, sağlıklı, huzurlu ve barış ortamı içinde bir yaşam geçirmelerini temenni ediyorum.'' şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.