Iğdır Üniversitesi Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Kapsamında 9 Üniversiteden Biri Oldu

Tarih : 2018-11-07 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Kapsamında 9 Üniversiteden Biri Oldu

       Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın üniversitelerde teknoloji bağımsızlığı sloganıyla başlattığı Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm programı kapsamında üniversitemiz açılan 9 üniversiteden bir tanesi oldu.

          Geçtiğimiz hafta YÖK’te Başkan Saraç’la bir araya gelen Rektör Alma, “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm” başlıklı bir sunum gerçekleştirerek teknolojide yaşanan gelişmelerin üniversite kampüs alanlarında, idari karar alma süreçlerinde ve uluslararası ilişkilerde bir dönüşüm yarattığını ifade ederek bu duruma üniversiteler olarak kayıtsız kalınamayacağını kaydetti. Üniversitelerde dijital dönüşüm çalışmalarına ilişkin gerekli alt yapıya sahip olduklarını kaydeden Rektör Alma; yeni nesil gençlerin dijital teknolojiyi yoğun bir şekilde kullandığını ve bu anlamda üniversitelerden de belirli bir standart beklediklerini vurguladı. “Yeni iletişim teknolojilerindeki değişimlere paralel olarak yükseköğretim kurumlarının kendilerini değişime uyarlayabilme becerisi kazanması gerekiyor. Dijital dönüşüm, sadece yeni teknolojilerin alınması değildir. Asıl önemli olan bu teknolojileri kullanacak insan kaynağının dijital dönüşüme hazır hale getirilmesi ve ancak bu hazırlıktan sonra eyleme geçilmesidir.” şeklinde konuşan Rektör Alma, gerçekleştirdiği sunumda, teknolojilerin yükseköğretim müfredatına entegre edilmesine yönelik yeni bir ihtiyacın doğduğunu ifade etti.
         Bu kapsamda Iğdır Üniversitesi olarak Dijital Dönüşüm programı konusunda gerekli çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Rektör Alma, teknoloji temelli bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.