Sağlık Bakanı Yardımcısı Iğdır Üniversitesine Davet Edildi

Tarih : 2018-11-08 / Kategori : Sağlık

Sağlık Bakanı Yardımcısı Iğdır Üniversitesine Davet Edildi

         Her geçen gün yeni bir uygulama ile eğitim ve öğretim hayatına devam eden ve öğrenci sayısını arttıran, YÖK tarafından Türk Üniversiteleri arasında  ‘Dijital Üniversite’ seçilerek 9 üniversite arasına giren Iğdır Üniversitesindeki değişimi ve gelişimi Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, TC. Sağlık Bakanı Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci’yi ziyaret ederek makamında anlattı.

 

          Iğdır Üniversitesinin Sağlık hizmetlerindeki projelerini, geleneksel tıp ve tamamlayıcı sağlık uygulamalarını (GETAT)  bir heyet nezdinde  1 Kasım 2018  günü gerçekleşen ziyarette anlatan Rektör Alma,Cumhurbaşkanlığınca düzenlenen yeni bakanlık yapısında yer alan Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci’ye yeni görevinde hayırlı olsun diyerek  şunları söyledi:”Iğdır’a Sayın Cumhurbaşkanımız geldiğinde Iğdır’ın öneminden bahsetti. Çukurova’dan sonra en verimli  tarım alanı olduğuna dikkat çekti. Biz de Iğdır ovasında tarımsal önceliği öne alan ve hayvancılığı aktif hale getiren çalışmalara yer verdik. Bölge, 3 ülkeye en yakın il olduğu için bu 3 ülkenin üniversiteleri ile dual sistem anlaşması yaptık. 2018- 2019 Üniversiteler Arası İşbirliği Programı 18. Dönem Başkanlığını yaptığım ÜNİP ile üniversitemizi bu amaçla yaklaşık 50 üniversite ile temasa geçirdik. Şu anda üniversitemizde solucan ve tıbbi sülük üretimi dahi yapmaktayız. Bu nedenle GETAT için de irtibata geçmeliyiz. Şu anda SHMYO  da Tıbbi Hizmetler ve Teknikleri Bölümüne bağlı 6 normal öğretim programımız var bunlar; Çevre Sağlığı, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, İlk ve Acil Yardım, 4 de ikinci öğretim programımız var bunlar da; İlk ve Acil Yardım , Çevre Sağlığı, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterliktir. Terapi ve Rehabilitasyon Bölümümüze  bağlı 1 programımız var o da Fizyoterapi. Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümümüzde ise 2 programımız var   bölge için çok önemli olan Yaşlı Bakımı ve Evde Hasta Bakımımız da  bulunmaktadır. Patoloji Laboratuvarı Teknikleri Programı ile Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümlerimiz henüz aktif değil’’  dedi.
            Sağlık teknolojileri, sağlık bilişimi, iletişim teknolojileri, sağlık  yönetimi ve bilişimle yönetme konularında çalışmaları olan Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Rektör Alma’nın  Japonya’dan doktorasının olmasına  ve TÜBA üyesi olarak  halen fiili üretimde olan 3D Printer cihazı ve kalp ile ilgili modellemelerine de  oldukça ilgi gösterdi. Akıllı şehirler yapmadan önce şehirlerimizin sağlıklı olması gerektiğini,  şehir hastanelerinin kurulumunda bu anlayışa uyulduğunu  belki de gelecekte hastanın mutluluğu ve tedavi edici faktörlerini hastaya bizzat  gösterebileceğimizi söyledi. Ameliyathanelerin birer teknoloji  üssüne dönüştüğünü yine sağlık verisi ölçen giysilere yöneldiğini vurgulayarak ‘İnsana daha iyi hizmette belediye-üniversite- bakanlık vb kurum ve kuruluşlar birbirleri ile iç içe olmalıdır’ dedi.
        Ziyaret heyetinde bulunan Iğdırlı iş adamı ve Tıp Doktoru Salih Uca ise Archem şirketi ile HemeglobinA1C  üretimini yaptıklarını; dünya devi Global 4 şirketin kendilerinden biokimya ürünleri aldığını, Üniversite – Sanayii  işbirliği ile ve TC. Sağlık Bakanlığı alım desteği ile yerli ve milli bir firma olarak  hem ülkemizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek güçte olduklarını hem de Iğdır’da okumuş ve Iğdır’dan Tıp Fakültesini kazanarak iş hayatına geçmiş biri olarak bu desteklerle 20 yılı aşkın iş tecrübesini Iğdır’a aktarabileceğini, orada bir üretim tesisi ile komşu ülkelere ihracat yapabileceğini bunu yaparken de dünya devi Global şirketlerini yanına alabileceklerini söyledi. Bunun üzerine Bakan Yardımcısı Dr.Şuayip Birinci üretim maliyetleri ile lot kayıtlarını inceleyeceğini  cihaz üretiminde de Aselsan ile konuşmak gerektiğini ve en kısa sürede  Bakan bey ile görüşerek Iğdır’a  geleceğini ifade etti.  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası