Iğdır’da Umke Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Tarih : 2018-11-10 / Kategori : Sağlık

Iğdır’da Umke Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Iğdır Ulusal Medikal (UMKE) Kurtarma Ekibi'nin Bölgesel UMKE temel modül eğitimi ve tatbikatı  Iğdır kent ormanında yapıldı.

 

          Acil Sağlık hizmetleri kurum başkanı Dr. Taner Başaran, Bu eğitimin temel amacı afetlerde ve olağan dışı durumlarda olay yerinde özel eğitimli sağlık sağlık personeli tarafından tıbbi müdahale ve kurtarmayı hedeflemektedir. 
          Erzurum ve Kars bölgeden gelen 6 UMKE eğitimcisi tarafından Iğdır’da gönüllü 45 sağlık personeline 5 günlük UMKE eğitimi uygulamalı olarak verildi. Bundan sonraki hedefimiz ileriki yıllarda UMKE personel sayımızı dahada çoğaltmaktır. “dedi.
Başaran, Başarılı geçen tatbikatın ardından personeli tebrik ederek, “UMKE personeli olmak gönüllük esasına dayanır. Yaptığımız işin ne kadar kutsal olduğunu bir kere daha hatırlatmakta yarar görüyorum.  Bu vesile ile gerek eğitimimizin sağlanmasında, gerekse düzenlemiş olduğumuz tatbikat ve uygulamalarımıza bizlere eğitim alanını  açan başta Iğdır Orman Müdürü Taner Tazegün’e,  Iğdır İl Sağlık Müdürü Alpaslan Erol’a, Iğdır Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr. Raşit İlhan’a  Erzurum ve Karstan katılan UMKE Eğitmenlerine ve tatbikatta görev alıp emeği geçen tüm personellerimize teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
       Iğdır Ulusal Medikal (UMKE) Kurtarma Ekibi, Iğdır Kent ormanında zorlu doğa şartlarında Enkaz altında kalan ve Otomobil kazasında araçta sıkışan iki kişiyi kurtarma tatbikatını uygulamalı olarak gösterildi. Kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Foto Galeri
Iğdır’da Umke Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı Iğdır’da Umke Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı Iğdır’da Umke Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı Iğdır’da Umke Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.