Onursal Başkanlığını Rektör Alma’nın Yaptığı II. Turizm Ve Kültürel Miras Kongresi Şanlıurfa’da Devam Ediyor

Tarih : 2018-11-13 / Kategori : Eğitim

Onursal Başkanlığını Rektör Alma’nın Yaptığı II. Turizm Ve Kültürel Miras Kongresi Şanlıurfa’da Devam Ediyor

       Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın onursal başkanlığı ile paydaş olduğumuz II. Turizm ve Kültürel Miras Kongresi’nin açılışı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy’un katılımı ile gerçekleştirildi. 

Şanlıurfa’da devam eden II. Turizm ve Kültürel Miras Kongresi; Iğdır Üniversitesi, Nahcivan Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve Moğolistan Üniversitesi’nin ortaklığı ile gerçekleştirilirken, kongreye 5 farklı ülkeden konuklar ile kamu kurum amirleri ve çok sayıda akademisyen katıldı.
       Kongre kapsamında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy, paydaş olan üniversitelere teşekkür ederek başladığı konuşmasında; Türkiye'nin 2015 yılında dünyanın 6. büyük turizm ülkesi olmayı başardığını anlattı.  Bakan Yardımcısı Arısoy, "Milyonlar üzerinden hesap devri artık geçti. Yeni dönemde bizim kişi başı turistten elde ettiğimiz geliri maksimum düzeye çıkardığımız bir evreye geçmek durumundayız. Deniz, güneş, kum amiral gemimiz, en büyük markamız bunlar. Ama kültür turizmine dönük olarak da müzelerimizi, ören yerlerimizi, yöresel alışverişi merkezlerimizi gezen bir turist profiline ulaşmamız lazım." ifadelerini kullandı. 
           Bakan Yardımcısı Arısoy konuşmasında, Türkiye’de pek çok turizm türünün yapılabileceğini ifade ederek ülkemizde çok önemli bir destinasyon olduğunu ve 2019 hedefleri arasında dünyanın en fazla turist çeken ülkeleri arasında ilk üç sırada olacağımızı kaydetti.
“Kültür mirasına sahip çık!” sloganıyla başlayan II. Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, akademisyenlerin turizm ve kültürel miras konularıyla ilişkili çalışmalarını sunumları ile devam ediyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.