Iğdır’da Beden Eğitimi ve Spor Tezli Yüksek Lisans Programı açıldı

Tarih : 2018-11-15 / Kategori : Spor

Iğdır’da  Beden Eğitimi ve Spor Tezli Yüksek Lisans Programı açıldı

        Iğdır Üniversitesi’nin Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Tezli Yüksek Lisans Programı açılması konusundaki teklifi 07/11/2018 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve Lisansüstü Eğitim- Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliği'nin 4. Maddesi uyarınca uygun görüldü.

 

         Yeni açılan Beden Eğitimi ve Spor Tezli Yüksek Lisans Programının ilimize ve üniversitemize hayırlı olmasını dileyen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Beden eğitimi ve spor biliminin, son yıllarda öneminin hızla artan ve lisansüstü eğitim-öğretim açısından büyük talebi olan bir alan olduğunu söyledi.  
         Rektör Alma “Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Lisans Programının lisansüstü eğitim sürecinde sahip olunan bilgi, beceri ve davranışları günümüz toplumunun ihtiyaçlarına uygun olarak disiplinler arası yapı içerisinde geliştirebilme ve bu alanda gerekli bilimsel araştırma donanımına sahip, alanında uzman bireyler yetiştirme hedefine önemli katkı sunmasını bekliyoruz.  Beden eğitimi ve spor eğitimi, antrenör ve sporcu gelişimi eğitimi, hareket ve antrenman bilimleri, spor ve sağlık bilimleri ve spor yönetimi bilimleri gibi alt alanları kapsayan Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Tezli Yüksek Lisans Programı üniversitemize hayırlı olsun” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası