IĞDIR’IN KURTULUŞUNUN 98. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Tarih : 2018-11-15 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR’IN KURTULUŞUNUN  98. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

          Iğdır’ın düşman işgalinden kurtuluşunun, 98’incı yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.
          Törene, Vali  Enver Ünlü, Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı P. Albay Hakkı Bahadır Öztürk, Belediye Başkanı Av. Murat Yikit, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sağlam, 1. Ağır Ceza ve Komisyon Başkanı Arif Hamdi Sazak, Vali Yardımcıları, kurum müdürleri, askeri erkân, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Zübeyde Hanım Bulvarında bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile başlayan programda saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımız okundu. 
Daha sonra, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu. Sn. Cumhurbaşkanımız mesajında; “Iğdır ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde vatandaşlarımıza tebriklerimi iletiyorum istiklal mücadelesi, vatanı canlarından üstün tutan, kahramanlıklarıyla tarihe mal olan tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları, aziz milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığı sayesinde zaferle neticelenmiştir 
Böyle kutlu bir anlayışla kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan Cumhuriyetimizi kazanımlarıyla korumak, yaşatmak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, yeni başarılarla daha da güçlendirmek suretiyle geleceğe taşımak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz.
Bu inançla, İstiklal Savaşı’mızın bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum.
Iğdır’ın bu gurur gününü tekrar kutluyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.” dedi.
Tören programı, Şehitler Anıtı’na çelenklerin sunumu ve şehitliklere karanfillerin konulması ile sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.