IĞDIR ÜNİVERSİTESİNİN 2018-2019 AKADEMİK YILI AÇILIŞ

Tarih : 2018-11-16 / Kategori : Eğitim

IĞDIR ÜNİVERSİTESİNİN  2018-2019 AKADEMİK YILI AÇILIŞ

       Iğdır Üniversitesinin 2018-2019 Akademik Yılı Açılış töreni, Vali  Enver Ünlü, önceki dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sn. Ahmet Arslan, Ak Parti Kars Milletvekili Sn. Prof. Dr. Yunus Kılıç, Adalet ve Komisyon Başkanı Arif Hamdi Sazak, Ak Parti Iğdır İl Başkanı, Iğdır Belediye Başkanı, Iğdır İl Genel Meclis Başkanı, Üniversite Rektörü, Vali Yardımcıları, Karakoyunlu Kaymakamı, Akademisyenler, Kurum amirleri ve çok sayıda öğrencinin katılımı ile Karaağaç Kampüsünde gerçekleştirildi.

 

      Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunduğu törende, öncelikli olarak Iğdır Üniversitesinin tanıtım filmi izlendi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hakkı Alma Üniversitenin faaliyetleri hakkında bilgi sundu.  Ak Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç ise; Iğdır Üniversitesinin kuruluşunda kendisinin de imzasının bulunduğunu, böyle güzel bir projede anılmanın memnuniyet verici olduğunu belirterek, üniversitemizin ilerleme kaydettiğini ve neticesinde Iğdır iline büyük ölçüde katkı sağladığını ifade etti.
Daha sonra katılımcılara hitaben konuşma yapan Vali Ünlü; “Iğdır Üniversitesi yeni eğitim-öğretim yılına, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni umutlarla başlıyor. Üniversitemiz, bir yandan taşıdığı değerlere ve geleneklere sahip çıkarken diğer yandan kendini yenilemeye devam ediyor.
Öncelikle üniversitemizin, ülkemizin bilim ve yükseköğretim yaşamında çok etkili olacak; sayısız ilklere imza atacak bir konuma gelmesini arzuladığımızı belirtmek istiyorum. Biliyorum ki bu arzunun yerine getirilmesini, üniversitemizin geleceğe güvenle taşınmasını başta seçkin akademisyenlerimiz, kıymetli öğrencilerimiz ve siz değerli Iğdır Üniversitesi dostları sağlayacaktır.
Sn. Bakanım, değerli konuklar; Bir üniversite için dünya ile uyum sağlayabilmek ve rekabet edebilmek ancak yaşam boyu eğitime ve akademik çalışmalarda yüksek kaliteye önem vermekle mümkündür. Üniversitemiz, kurulduğundan beri eğitim ve araştırma alanlarında becerilerini artırmak, imkanlarını zenginleştirerek daha etkili şekilde kullanmak ve toplumun kuruma olan güvenini sağlamak için yoğun bir çaba içerisine girmiştir. Bu çaba, sizlerin de desteği ile başarıyı beraberinde getirmektedir.
Türkiye’nin en büyük tuz rezervlerinden birine sahip olan Iğdır’ımızda balneolojik (doğal iyileştirici) sağlık ürünlerinin üretilmesine, sıkça görülen solunum sistemi, cilt ve psikolojik hastalıkların tedavisine yardımcı olmak ve bilimsel ve teknolojik projelerin hayata geçirilmesini sağlamak amacıyla SERKA’dan da aldığımız destekle henüz kurulma aşamasında olan Tuz Terapisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Projesi sayesinde doğa ve sağlık turizmine önemli katkılar sağlayacağız.
Yine biz, Üniversitemizin bilimsel potansiyelinin, sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak ve bölgedeki firmaları ar-ge ve inovasyon çalışmalarına yönlendirerek, üniversitedeki akademisyen ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir işbirliğinin artarak gelişmesini arzuluyoruz.
Şimdi aydınlık yarınlarımızın teminatı olan sevgili gençlerimize buradan iki müjdeli haber vermek istiyorum. Valiliğimiz himayesinde 24 Kasım ve 2 Aralık tarihlerinde gerçekleştirmeyi planladığımız   bol etkinlikli kitap fuarı ile çok sayıda yayınevi ve çok sayıda önemli yazarımızı Iğdırlı hemşehrilerimizle, gençlerimizle ve çocuklarımızla tanıştıracağız.
İkinci güzel haberimiz ile öğrencilerimizin barınma sorununu ortadan kaldırıyoruz. Sn. Bakanımız bu konunun yakından takipçisi oldu. Bu nedenle ikinci müjdeli haberi zatıallerine bırakıyorum.
Ben buradan tüm değerli akademisyenlerimize, kıymetli öğrencilerimize, dekanlarımıza başarılı, güzel bir akademik çalışma hayatı temenni ediyor, programımıza yoğun mesaisi arasında teşrif ederek bizleri onurlandıran Sn. Bakanımıza, Sn. Kars Milletvekilimize ve çok değerli haziruna  saygılarımı sunuyorum.” dedi.
Vali Ünlü’nün  ardından bir konuşma yapan önceki dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sn. Ahmet Arslan; “Iğdır Üniversitesinin yeni akademik yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bizler Iğdır Üniversitesinin daha iyi yerlere gelmesi için hep birlikte çaba göstereceğiz. Buna hiç şüpheniz olmasın.
 Üniversitemizde artış olması ve öğrencilerimizin, ülkemizin her yerinde okuyabiliyor olmaları da güzel. Ancak, yeterli mi? Elbette değil..Yunus Hocamızın dediği gibi nicelik önemli, ancak nitelik ondan daha önemlidir. Zira, üniversite sayısı bu kadar arttıkça ve nüfus artış hızımız da istediğimiz seviyede olmadıkça gelecekte, bırakın öğrenci sayısını artırmayı, azaltmak zorunda kalacaklar. Büyümek önemli, ancak sağlıksız bir büyüme ile üniversite ve bulunduğu il zarar görür. Bu yüzden sağlıklı büyüme son derece önemlidir.
Biraz önce Sn. Valimiz ifade etti, bizler öğrencilerimizin barınma sorununu ortadan kaldırmak adına 1500 kişilik bir yurt ile bu sorunu çözeceğiz ve takipçisi olacağız.”dedi. Konuşmalarının sonunda önemli mesajlar veren Sn. Bakanımız, 2018-2019 Akademik yılının üniversitemize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni etti.
Program, profesör unvanı ile doçentlik unvanını kazanan akademisyenlere cübbelerinin giydirilmesi ile son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.