Iğdır Üniversitesin’de 4 Yeni Bölüm ve Anabilim Dalı Açıldı

Tarih : 2018-11-17 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesin’de 4 Yeni Bölüm ve Anabilim Dalı Açıldı

       Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde çeşitli bölüm ve anabilim dallarının açılması yönündeki çalışmalar neticesinde YÖK tarafından 4 yeni bölüm ve anabilim dalının açılmasına karar verildi. Bu kapsamda üniversitemizin 4 yeni bölüm ve anabilim dalının açılması konusundaki teklifi 30.10.2018 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenerek 2547 Sayılı Kanun'un 2880 Sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca uygun görüldü.

Buna göre, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından üniversitemizde Sosyal Hizmet Bölümü ve Anabilim Dalı, Tapu Kadastro Bölümü ve Anabilim Dalı ile Gümrük İşletme Bölümü ve Anabilim Dalı ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ve Anabilim Dalının açılması kararlaştırıldı.
Rektör Alma “Üniversitemiz hızla büyümeye devam ediyor”
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde yeni açılan bölüm ve anabilim dallarıyla üniversitemizin hızla büyümeye devam ettiğini belirten Rektör Alma, Iğdır Üniversitesinin genç ve dinamik yapısıyla gelişime açık bir üniversite olduğuna dikkat çekerek; yeni program, bölüm ve anabilim dalı açma çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti. Rektör Alma "Üniversitemiz ve şehrimizin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek ilimize, bölgemize ve ülkemize en üst düzeyde katkı sunmak istiyoruz. Verimli topraklar üzerine kurulan Iğdır’ın adını ulusal düzeyde olduğu kadar uluslararası düzeyde de tanıtmak amacıyla yoğun bir mesai harcıyoruz. İnanıyorum ki görkemli Ağrı Dağı’nın eteğinde kurulan Iğdır Üniversitesi dünyaya açılan bir kapı haline gelecek. Durmadan çalışacak ve üreteceğiz. Özellikle yaptığımız çalışmalarla yurt genelinde ön plana çıkan bir üniversite modeli yaratmak istiyoruz. Bu vesileyle yeni açılan bölümlerimiz ve anabilim dallarımızın hayırlı olmasını temenni ediyor, öğrencilerimize de ara sınavlarında başarılar diliyorum” dedi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası