Iğdır Üniversitesi “Çiftçi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi” Yönetmeliği Resmi Gazetede Yayınlandı

Tarih : 2018-11-23 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi “Çiftçi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi” Yönetmeliği Resmi Gazetede Yayınlandı

         Iğdır Üniversitesi Çiftçi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçları, yönetim organları, yönetim organlarının görevleri ve çalışma şekline ilişkin yönetmenlik, 19 Kasım 2018 Tarihli ve 30600 Sayılı Resmî Gazetede yayınlandı.

 

Iğdır Üniversitesin’de yakın bir tarihte hizmete girecek olan Araştırma Merkezi, 30600 sayılı yönetmenlik çerçevesinde araştırma ve yayın faaliyetlerine başlayacak. Bu kapsamda Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik; Iğdır Üniversitesi Çiftçi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin hükümleri kapsıyor.
Rektör Alma “Iğdır’da bitkisel ve hayvansal üretimi geliştireceğiz.”
Bölgemizde, özellikle de Iğdır’da bitkisel ve hayvansal üretimi geliştirmek için tarımsal faaliyetler yapan üreticiler ve çiftçilere teknik danışmanlık ve eğitim hizmeti verme amacıyla Çiftçi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezini kurduklarını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, iyi tarım uygulamaları için belirli noktalarda örnek saha çalışmaları yürüterek; öğrenciler için uygulama sahası, öğretim üyeleri için de hayvan ve bitki materyalleri oluşturacaklarını kaydetti. Rektör Alma “Bölgeye tarım ve hayvancılıkla ilgili doğrudan veya dolaylı olarak hizmet götüren paydaşlar ile birlikte üretim-pazarlama zinciri boyunca gözlenen aksaklık, hata ve problemleri belirlemek; teknik, bilimsel ve idari çözümler sunmak istiyoruz. Üniversite olarak; seminer, çalıştay, panel, konferans, köy toplantıları ve uygulamalı eğitim kursları düzenleyeceğiz. Bölge iklimine uygun ekonomik değer oluşturan bitki ve hayvan türleri için küçük ölçeklerde adaptasyon çalışmaları da yürüteceğiz. Üretim ve kapasite artırımına uygun bir şekilde çiftçilerimize bilimsel danışmanlık hizmeti vererek örnek çiftçi sayısını artırmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.