Iğdır Üniversitesin'de “Sağlıklı Beslenme” Konulu Konferans Düzenlendi

Tarih : 2018-11-29 / Kategori : Sağlık

Iğdır Üniversitesin'de “Sağlıklı Beslenme” Konulu Konferans Düzenlendi

          Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda Uzman Diyetisyen Doğan Can Güner'in konuşmacı olarak katılımı ile “Sağlıklı Beslenme” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Öğrenci İşleri Daire Başkanı Aydın Eren, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Güner “Sağlıklı beslenme, doğru ve dengeli bir şekilde yapılmadır”
Can Güner konuşmasında, Sağlıklı ve dengeli beslenme, beslenmede güncel yaklaşımlar, bağırsak ve beslenme ilişkisi konularından bahsetti. Sağlıklı beslenmenin yanı sıra sporun da insan vücudu için çok önemli olduğunu vurgulayan Güner, spor yaparken gelişi güzel değil sporu belirli saat aralığında yapılması gerektiğini kaydetti. Güner, konuşmasının devamında ise sağlıklı beslenmek için sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğini, özellikle sigara kullanan bireylerin düzenli bir şekilde beslenemediğini dile getirdi. Konuşmasının son bölümünde Probiyotiği yüksek olan besinlerinden bahsetti. Bu besinlerin en önemlilerinin yoğurt, kefir ve turşu olduğundan bahsetti ve nasıl beslenmemiz gerektiğini vurgulayarak  günlük 3 ana öğün 1 ara ögün yemek yemeliyiz ve  çok su içmemiz gerektiğini konferansa gelen katılımcılara aktardı ve konuşması son buldu.
“Sağlıklı Beslenme” konulu Konferans, Üniversitemiz  Öğrenci İşleri Daire Başkanı Aydın Eren’in Uzman Diyetisyen Doğan Can Güner’e verdiği önemli bilgilerden ötürü “Teşekkür Belgesi” takdim etmesi ile son buldu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası