KAIFED Kültür Merkezi, Ankara’daki bölge halkının hizmetinde

Tarih : 2018-12-04 / Kategori : Genel Haber

KAIFED Kültür Merkezi, Ankara’daki bölge halkının hizmetinde

             Tacettin DURMUŞ /
            Merkezi Ankara’da bulunan Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonunun yeni genel merkezi ve kültür merkezinin açılışı düzenlenen törenle yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
           Açılış törenine siyasilerden bürokrasiye, iş dünyasından, STK Başkanlarına kadar hayatın her alanından üst düzey insanın katılımıyla gerçekleşti.

           Korale kesimi öncesi açılış konuşması yapan Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, kültür merkezinde yapılacak olan çeşitli etkinliklerle yöre halkın kültürünün gelecek nesillere taşınacağını söyledi.
            Yeni genel merkezi ve kültür merkezinin açılmasına katkısı olan herkese teşekkür eden Yıldırım: “Bizlere böyle bir eseri kazandıran Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Bu eserin alımı sırasında emekleri olan bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Böyle bir eseri bizler için birlik ve beraberlik için kullanmamız gerekiyor, birlik ve beraberliğimizi arttırmalıyız. Kültürümüze, özümüze sahip çıkmalıyız. Bizler Ankara’da böyle yerler vesilesiyle kültürümüzü yaşatıp gelecek nesillere taşımalıyız. Burayı faydalı etkinlikler için kullanmalıyız. Geleceğimiz olan gençlere böyle güzel eserler bırakmak bizlere mutluluk veriyor. Ayrılmayalım, ayrışmayalım, birlikte rahmet aylıkta azap vardır.” Dedi.
           Yıldırım’ın ardından söz alan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da: “Öncelikle hemşerilerimize böyle bir eser kazandırmada emeği olan sayın Genel Başkanımız Erdoğan Yıldırım’a teşekkür ediyorum. Bizler her alanda her mekânda birlik olmalıyız. Bu birlikteliği sağlayan en büyük kurumlardan biride Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonudur. Bunun başında da Erdoğan Yıldırım vardır. Siz değerli hemşerilerimizin önünde değerli başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Burası Ankara’da Kars Ardahan Iğdır ı temsil eden en iyi kurumlardan biri. Bu kurumu bizler geleceğe taşımak zorundayız. Çocuklarımıza bu eseri layıkıyla bırakmak zorumdayız. Bunlara sahip çıkalım. Bizler her ne olursa olsun sizlerin yanındayız. İster burada ister başka yerde. Sözlerime son verirken tekrar Genel Başkanımız Erdoğan Yıldırım a bu eser için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Açılışta konuşmalardan sonra Kafkas Halk Oyunları Ekibi sahne aldı. Yapılan ikram ve âşıkların atışmalarıyla açılış son buldu.
Açılışa 65. Hükümet UDH Bakanımız Ak Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Ankara Milletvekilleri, Çevre Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgün, Sincan Belediye Başkanı Murat Mercan, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy, Akyaka Belediye Başkanı Öztürk Nar, Türkiye Kızak Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Recep Tezcan, Ankara Büyük Şehir Daire Başkanlarından Faik Ece, Ulaştırma Bakanlığı Daire Başkanlarından Kemal Güney, Ankara SGK İl Müdürü Tuncay Cevheroğlu,  CHP Kars Belediye Başkan Aday Adayı Naif Alibeyoğlu, MHP Kars Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik, Ak Parti Sarıkamış Belediye Başkan Adayı Cezmi Boztaş, Çorum Federasyonu Başkanı Hayri Çığır, Kırşehirliler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, Ahi Evran Ocağı İş Adamları Derneği Yunus Çelik, Keçiören Ak Parti İlçe Başkanı Şükrü Özek, Ankara Kahveciler Odası Başkanı İsa Güven, İstanbul KAI Dernek Başkanları, Kayseri KAI Dernek Başkanları,KAIFED Genel Başkan Vekili İş Adamı Yener Acay,  iş adamlarından Remzi Aras, İmbat Muğlu, Gürdal Aras, dernek başkanları ve üyeleri, STK ve parti temsilcileri ile Ankara’da yaşayan yöre halkı katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası