Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bünyesinde Simülasyon Laboratuvarı Kuruldu

Tarih : 2018-12-04 / Kategori : Sağlık

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bünyesinde Simülasyon Laboratuvarı Kuruldu

          Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Karaağaç Kampüsü Merkezi Derslik Binasında bulunan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna bağlı olarak oluşturulan  ″Temel Sağlık Bilimleri Simülasyon Laboratuvarı”nın kurulum çalışmalarını yerinde inceledi. 

 

          Ziyarette Rektör Alma’ya, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ercan İnce ve laboratuvar sorumlusu Öğr. Gör. Ayşegül Yurt eşlik etti. Iğdır Üniversitesinde yürütülen çalışmalarla büyük bir ivme yakalandığını belirten Rektör Alma, sağlık alanında da önemli yatırımlar yaptıklarını ve kurulan simülasyon laboratuvarının öğrenciler için yararlı olacağını kaydetti. 
          Simülasyon laboratuvarı ile ilgili Rektör Alma’yı bilgilendiren Öğr. Gör. Ayşegül Yurt, bilgisayar kontrollü tam otomatik simülasyon maketinin tamamen insan özellikleri taşıdığını ifade ederek, “Nabız alınabilir, tansiyon ölçülebilir, ekg çekilebilir, defibrilatör uygulanabilir. Ayrıca bir insanda oluşabilecek hastalıkları makette oluşturabilme şansına sahibiz. Öğrencilerin bu tür durumlardaki yaklaşımları da uygulama hocaları tarafından kontrol edilebilir. Yarı otomatik doğum simülasyon maketi ise normal doğum ve normal doğumda karşılaşılabilecek sorunları görmemizi ve anlamamızı sağlıyor. Bu sorunları makete uyarlayabilme ve (özellikle ilk ve acil yardım programı öğrencisi) başlayan doğumu yöneterek kontrol etme imkânı sunuluyor” dedi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası