TÜBA Asli Üyesi Rektör Alma 54. Genel Kurul Toplantısına Katıldı

Tarih : 2018-12-04 / Kategori : Eğitim

TÜBA Asli Üyesi Rektör Alma 54. Genel Kurul Toplantısına Katıldı

        Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (TÜBA-GEBİP) kapsamında geleneksel olarak düzenlenen TÜBA-GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde, Akademi 54. Genel Kurulu ise 2 Aralık 2018 tarihinde The Green Park Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantıya, Türkiye Bilimler Akademisi asli üyesi olarak Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da katılım sağladı.

 

TÜBA-GEBİP dâhilinde ödüllendirilen üstün başarılı genç bilim insanlarının akademik çalışmalarının sunulması ve değerlendirilmesi ile bilim insanları ve kuruluşları arasındaki ilişki ve iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan TÜBA-GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı 30 Kasım günü saat 14:30’da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın konuşmasıyla başladı. 
Açılışın ardından saat 15:00’te Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülçin Yahya Kaçar  “Cinuçen Tanrıkorur’un Türk Musikisine ve Kültürüne Katkısı” konulu Akademi Konferansı’nı verdi.
1 Aralık Cumartesi günü The Green Park Ankara’da devam eden programda; GEBİP Ödülü sahipleri, gün boyunca Fen Bilimleri I-II, Sağlık ve Yaşam Bilimleri, Mühendislik Bilimleri I-II ve Sosyal Bilimler’den oluşan altı ayrı eş zamanlı oturumda; alanlarındaki bilimsel projelerine ve son bir yılda yürüttükleri çalışmalarına ilişkin sunumlarını ve değerlendirmelerini Akademi Üyeleri ve GEBİP Ödül sahipleri karşısında gerçekleştirdi.
2 Aralık Pazar günü saat:10:00’da başlayan Genel Kurul ise Akademi Başkanı Prof. Acar’ın değerlendirmesi ile başladı ve Temmuz 2018 Genel Kurulu’nda Asli Üye seçilen Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök ile Asosye Üye seçilen Prof. Dr. Önder Metin’e üyelik beratları takdim edildi.
2015 yılı itibarıyla Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınan TÜBA Ödülleri kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sahiplerine takdim edilen TÜBA GEBİP Ödülü, 2001 yılından bu yana üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarını, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve Türkiye’deki genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalara özendirmek amacıyla her yıl veriliyor. Şimdiye kadar toplam 443 bilim insanının sahip olduğu Ödül, 3 yıl boyunca ödül sahiplerinin mali ve bilimsel olarak desteklenmesini içeriyor. 
Ödül sahipleri, her yıl farklı bir üniversitede
 TÜBA tarafından düzenlenen Yıllık Değerlendirme Toplantısı’yla kendilerine TÜBA-GEBİP Ödülü kazandıran projeleri ve diğer projelerinin gelişim süreçlerini ve geldiği noktaya dair sunumlarını gerçekleştiriyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası