VALİ ENVER ÜNLÜ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZLA BİR ARAYA GELDİ

Tarih : 2018-12-05 / Kategori : Genel Haber

VALİ ENVER ÜNLÜ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZLA BİR ARAYA GELDİ

           Vali Enver Ünlü; eşi Sema Ünlü Hanımefendi,  Vali Yardımcısı Halit Benek, Karakoyunlu Kaymakamı Kamil Güzel, İl Genel Meclis Başkanı Kurban Oluz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Adem Safa, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş ve kurum müdürleri ile birlikte Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret ederek engelli vatandaşlarımızla bir araya geldi.

 

            Engelli vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi ile karşılanan Vali Ünlü, Devletimizin engelli vatandaşlarımızın haklarını gözeterek onların yaşamlarını kolaylaştırmak adına her türlü desteği verdiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi; “Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyor, böyle anlamlı bir günde sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. 
              Birleşmiş Milletler öncülüğünde bütün dünyada kabul gören 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.
              Bugün aramızda başarılarıyla hepimizin göğsünü kabartan kardeşlerimiz var. Hayatın tüm alanlarında sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında tüm zorluklara rağmen sizlerin sergilediği mücadele gerçekten takdire şayandır. Ülkemizdeki milyonlarca engelliyi temsilen burada bulunan her bir kardeşimin azim ve kararlılıklarıyla bizlere örnek olduğunu, ilham verdiğini özellikle belirtmek istiyorum. Sizler engelleri aşmanın bir inanç meselesi olduğunu, başarının anahtarının öncelikle kişinin buna inanması olduğunu her gün ispat ediyorsunuz.
Biz engelli vatandaşlarımıza yönelik sosyal politikalarımızı yardım eksenli değil hak eksenli bir anlayışla şekillendirdik. Bu sürecin en büyük hâsılası ise, ülkemizde engelli vatandaşlarımıza yönelik bakış açısının, zihniyetin kökten değişmesidir. Yapılan çalışmaları bir lütuf olarak değil uzun süredir eksikliği hissedilen hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak değerlendiriyoruz. Benim engelli kardeşlerim kader mahkûmu veya kader mağduru değildir. Benim engelli vatandaşlarım da aynen benim gibi insandır, onların da bu hayata katacakları çok şeyler var, bunu başarmamız gerekiyor.
         3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla milletçe engellilik konusu karşısında daha sorumlu, bilinçli ve duyarlı davranmak zorunda olduğumuzun altını bir kez daha çizerek, engelli kardeşlerimizin her alanda sergiledikleri başarıların önümüzdeki dönemde artarak devam etmesini diliyorum.”dedi.
Daha sonra, engelli vatandaşlarımızın tek tek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü Kutlayan Vali Enver ünlü ve eşi Sema Ünlü, onlara çeşitli hediyeler verdi.
Program, engelli vatandaşlarımızca yapılan gösteriler, sergi açılışı ve ikramların ardından son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası