Ak Parti Adil Aşırım’ı Açıkladı

Tarih : 2018-12-06 / Kategori : Siyaset

Ak Parti Adil Aşırım’ı Açıkladı

       Bu gün 14 ilin belediye başkan adayını açıklayan Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Iğdır Belediye Başkan adayı olarak Iğdır Eski DSP Milletvekili Adil Aşırım’ı açıkladı.

 

            Iğdır eski belediye başkanı Merhum Ali Asker Aşırım’ın kardeşi, Adil Aşırım Ak Parti Iğdır Belediye başkan adayı olarak açıklandı.
           20. Dönem DSP Iğdır Milletvekili seçilen Adil Aşırım, seçimi kazandıktan hemen sonra ANAP’a geçti. DYP ve Genç Parti’de siyaset yapan Aşırım, 7 Haziran seçimlerinde de  CHP’den Iğdır milletvekili adayı oldu ve 3 bine civarı oy alarak kaybetti.  Aşırım 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için Ak Parti Iğdır belediye başkan adaylığı için müracaat etti ve zaten aday bulamayan Ak Parti tarafından aday gösterildi.
          31 Mart yerel seçimleri için Ak Parti ve MHP’nin Iğdır’da ittifak yapacağı söylentileri dolaşırken, Adil Aşırım ismin açıklanması halkta şaşkınlık yarattı.  Ak Parti ve MHP teşkilatları Iğdır’da ittifak olduğu şeklinde sözler ifade etmekte, MHP’nin göstereceği aday üzerinde  ittifak kurulacağı konuşulurken, MHP’nin Iğdır’da ters köşe olması yoğun tepkilere sebep oldu. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.