GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ EĞİTİMİ VE SERTİFİKA TÖRENİ İLE YÖRESEL ÜRÜNLER KURSU SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Tarih : 2018-12-07 / Kategori : Genel Haber

GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ EĞİTİMİ VE SERTİFİKA TÖRENİ İLE YÖRESEL ÜRÜNLER KURSU SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

            Genç Çiftçi Projesi kapsamından yararlanarak işletme kuran çiftçilerimize bir günlük eğitim verildi. Verilen eğitime öğretici personellerin yanısıra İl Müdürü  Özkan YOLCU’da katılarak bütün genç çiftçilere ve katılımcılara başarılar diledi.

 

          İl Müdürlüğü ek hizmet binası toplantı salonunda yapılan Genç Çiftçi Projesi eğitimi bitiminde sertifika töreni düzenlendi. Ayrıca Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı Kursuna katılan çiftçilerimiz de yaptıkları yöresel ürünlerini tanıttılar ve kurs bitirme belgelerini Vali  Enver ÜNLÜ’nün elinden aldılar.  
            Sertifika dağıtım Törenlerine; Vali  Enver ÜNLÜ, eşi Sema ÜNLÜ Hanımefendi, İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan YOLCU, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan BUDANUR, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Abdullah CAN, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanları ve kursiyerler katıldı.
            Sertifika Töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Törende Vali Ünlü, konuşmasında; “Değerli mesai arkadaşlarım, kıymetli katılımcılar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletin efendisi olarak gördüğü ve millete baş tacı yaptığı siz saygıdeğer çiftçilerimiz, hepiniz hoş geldiniz, hepinizi saygıyla selamlıyorum.
             Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; özellikle hanım çiftçilerimizin bu çiftçi eğitim kurslarında yer almaları ve yoğun bir şekilde katılım sağlamaları bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Çünkü kadınlarımız bu toplumun ayrılmaz ve önemli bir parçasıdır. Kadınlarımız sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta beraber yürüdüğümüz destekçilerimizdir.
             Bizler, insanlarımızın topraktan ayrılmamasını ve gençlerimizin toprakla, hayvancılıkla uğraşmasını arzu ediyoruz. Bugün Tarım ve Orman Bakanlığımızın sağladığı desteklerle kırsal alanlarda, köylerimizde bir şehir yaşantısına oranla çok daha fazla kazanç elde edilebilmektedir. Çünkü sizler üreten insanlarsınız. Bu kapsamda son 3 yılda devletimiz Tarım ve Orman Bakanlığı aracılığıyla yaklaşık 15 milyon hibe desteği vermiştir. Bu hibeler ileride daha da artacaktır. Çünkü devletimiz her zaman üretenin yanındadır. Bu nedenle, özellikle ilimizin verimli topraklarını iyi değerlendirmemiz ve avantajlı ikliminden daha fazla istifade etmemiz gerekir.
            Bu tür projelerin ekonomimize de katkısı büyüktür. Siz değerli üretici çiftçilerimizin bu konuda ne kadar gayretli olduğunu görmekteyiz. Bizler de her zaman sizlerin destekçisi olacağız.
             Ben buradan bu kurslara katılan genç çiftçilerimizi ve bu kurslarda emeği geçen Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü çalışanlarını tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.
             Daha sonra, genç çiftçilerimize sertifikalarını veren Vali Enver Ünlü ve eşi Sema Ünlü, İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan YOLCU ile Kurum Müdürleri çiftçilerimizin ürünlerini inceleyerek başarı temennilerinde bulundular.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.