Rektör Alma, Tuzluca’daki Muhtarları Ağırladı

Tarih : 2018-12-08 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma, Tuzluca’daki Muhtarları Ağırladı

         Iğdır Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır’ın Tuzluca mahalle ve köy muhtarlarını Şehit Bülent Yurtseven kampüsünde misafir etti. Rektör Alma Tuzluca’dan üniversitemize gelen yaklaşık 45 muhtarı Rektörlük binasında bulunan sedir odasında ağırladı.

 

           Üniversitemizde yapılan çalışmalar hakkında önemli bilgilendirmeler yapan Rektör Alma, devam eden projeler ve inşaat çalışmaları hakkında da muhtarlarla görüş alışverişinde bulundu.
         “Tuzluca’da Tuz Terapi Merkezi kuruyoruz”
         Rektör Alma ziyarette ikili ilişkilerin ve ortak projelerin önemine vurgu yaparak, göreve geldikleri günden beri yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve Iğdır Üniversitesini bölgede üst sıralara taşımak istediklerini belirtti. Üniversite ve yerel yönetimlerin işbirliği içinde olması gerektiğini ifade eden Rektör Alma, “Türkiye’de Tuzluca’nın tuzu birinci sıradadır. Türkiye’de tuz konusunda uluslararası ilk defa sempozyum düzenleyen üniversiteyiz. Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile birlikte hazırladığımız Tuz Terapi Merkezi projesi 2.7 milyon değerinde ve birinci etabı için onay aldık. Iğdır’ın Kaysısının coğrafik işaretini aldık. Iğdır’ın süper domatesi,  taş köfte ve bozbaşı içinde çalışıyoruz. Üniversite olarak çok hızlı gelişiyoruz. 35’e yakın yeni bölüm açtık. Yaklaşık 27 yüksek lisans programımız var. Öğrenci sayımızı bu yıl nerdeyse iki kat artırarak 8 bin 500’e çıkardık. Bu konuda sizin de desteğinizi bekliyoruz. Tuzluca MYO’da sağlık bölümleri başta olmak üzere birçok yeni bölüm açtık. Tuzluca MYO     ’nun öğrenci sayısı bu yıl iki kat artarak 200’den 400’e çıktı. Bütün enerjimizi üniversitemizi, ilimizi ve ilçelerimizi geliştirmek için kullanıyoruz.” dedi.  
         Yaptığımız çalışmaları yerinde görmeniz amacıyla sizleri buraya davet ettik. Nitekim üniversitemizin alt yapı çalışmaları ve güneş enerjisi santrali bitmek üzere, peyzaj çalışmalarında ise sona gelmiş bulunuyoruz. Ayrıca Aralık ilçesinde TİGEM’in desteğiyle sıcak su kaynağı için rapor hazırlıyoruz. Hayvan hastanemizin kuruluşu tamamlandı, hastanemiz için ambulans aldık, çok yakın zamanda teslim alacağız. Tarımsal Uygulama Araştırma Merkezimiz bünyesinde çiftçilerimizi eğitmek amacıyla Çiftçi Eğitim Merkezini kurduk. Haftalık olarak 150 çiftçiyle bir araya gelerek yeni çalışmalar yapıyoruz. Öte yandan, üniversitemizdeki çorak alanları tamamıyla ağaçlandırmaya başladık. Bal ormanımızda tıbbi ve aromatik bitkiler sahası oluşturduk. İnşallah kampüsümüzü yeşil bir görünüme kavuşturacağız. Siz değerli muhtarlarımızdan da bazı konularda destek bekliyoruz. Yerel yönetimlerle işbirliği içinde olarak yaşadığımız sorunları ortadan kaldırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
           “Enerji Santralimiz tamamlandı”
           Rektörlük binasında yapılan görüşme sonrasında muhtarlarla birlikte seyir tepesine geçen Rektör Alma, 10 bin metre kare alana kurulan 500 kW gücündeki güneş enerjisi santrali hakkında da bilgiler verdi.  
           Muhtarlar daha sonra üniversitemiz Şehit Mehmet Bora Tayfur Kaplı Spor Salonunu ve Mediko Sosyal binasını gezdi. Mediko Sosyal binasında verilen yemeğin ardından muhtarlara burada bulunan 8 Eylül Konferans salonunda üniversitemizin tanıtım filmleri de gösterildi. 
Rektör Alma’nın daveti üzerine üniversitemize gelen muhtarlar, üniversitemizde yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade ettiler. Kampüste bir şehir kurulduğunu ifade eden muhtarlar yapılan çalışmaları yerinde görme fırsatı yakaladıklarını kaydederek, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya her konuda destek olacaklarını söylediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.