SEMA ÜNLÜ ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE KONUSUNDA TOPLANTI DÜZENLENDİ

Tarih : 2018-12-10 / Kategori : Genel Haber

SEMA ÜNLÜ ÇOCUK İŞÇİLİĞİ  İLE MÜCADELE KONUSUNDA  TOPLANTI DÜZENLENDİ

         Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, 20 Kasım 2018 tarihinde Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Çocuk İşçiliğiyle Mücadele" toplantısı gerçekleştirildi.

 

         Çocuk işçiliğiyle mücadelenin sürdürülebilmesi açısından; Vali  Enver Ünlü’ nün eşi Sema Ünlü’nün himayelerinde, ilimizde yapılacak olan etkinlik ve çalışmalar konusunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde istişare toplantısı yapıldı.
         Toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Adem Safa ve kurum yetkilileri katıldı.
          Sema Ünlü, toplantı öncesinde çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar ve ilimizde çocuk işçi çalıştıran aileler hakkında yapılan işlem sayısına yönelik bilgi aldı.
           Çocukların zihinsel, bedensel ve sosyal gelişimini olumsuz yönde etkileyen çocuk işçiliğinin, küresel ve ulusal çapta önemli sorunların başında geldiğini vurgulayan Hanımefendi; "Gönül elçileri projesinin yaygınlaştırılması, bu konuda farkındalık oluşturulması, çocuk işçiliğinin önlenmesinde kamu kurum ve kuruluşlarca topyekün mücadele edilmesi, bu sorunun önüne geçilmesinde en önemli etken olacaktır." dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası