Iğdır Üniversitesi İle Nahcivan Devlet Üniversitesi Arasında MAÜB Değişim Programı Pilot Uygulama Protokolü İmzalandı

Tarih : 2018-12-11 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi İle Nahcivan Devlet Üniversitesi Arasında MAÜB Değişim Programı Pilot Uygulama Protokolü İmzalandı

         Mohaghegh Erdebili Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Merkezi Asya Üniversiteler Birliği birinci genel kurulu sırasında, birlik üyelerinin kabul ettiği MAÜB değişim programı kapsamında; Iğdır Üniversitesi ile Nahcivan Devlet Üniversitesi arasında pilot uygulama protokolü imzalandı.

 

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile Nahcivan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saleh Maharramov arasında MAÜB değişim programı pilot uygulama protokolü 19.11.2018 tarihinde imzalandı. 
Yapılan görüşmeler sonunda kısa bir açıklamada bulunan Rektör Alma, iki üniversite arasında öğretim üyesi ve öğrenci değişimlerinin yanı sıra ortak projeler de yapılmak suretiyle işbirliğinin artırılmasını hedeflediklerini söyledi. Üniversite olarak Erasmus ve Mevlana değişim programları kapsamında birçok üniversite ile protokol imzalandığını belirten Rektör Alma, öğrencilerimizin her alanda kendilerini geliştirmelerini ve uluslararası düzeyde çalışmalar yapabilmeleri için bu gibi protokollerin son derece önemli olduğunu ifade ederek, MAÜB değişim programı pilot uygulama protokolünün her iki üniversiteye de hayırlı olması dileklerinde bulundu.
İmzalanan protokolün iki üniversite arasındaki işbirliğine katkı sağlayacağını ifade eden Rektör Maharamov da, bu protokollerin öğrencilerin bilgi ve birikimleri için çok önemli olduğunu ifade ederek imzalanan protokolün her iki üniversite için çok yararlı olacağına inandığını söyledi.
Protokolün 2018-2019 eğitim-öğretim yılında işlerlik kazanması planlanıyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası