ALUM’dan Türkiye Geneli Yeterlilik Testinde Büyük Başarı

Tarih : 2018-12-11 / Kategori : Eğitim

ALUM’dan Türkiye Geneli Yeterlilik Testinde Büyük Başarı

       Iğdır ilinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Toprak ve Sulama Suyu analizleri konusunda tek yetkili olan Iğdır Üniversitesi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALUM)  TÜBİTAK-UME Referans Malzemeler Laboratuvarı tarafından yapılan “Toprakta Toplam Organik Madde ve Kireç Tayini Yeterlilik Testleri”ne katıldı.  

 

Türkiye genelinde 21 laboratuvarın katıldığı test sonuçlarına göre ALUM zorunlu test olan organik madde analizinde tam skor yaparak analizi %100 doğrulukla gerçekleştirdi.
Toprakta kireç tayininde z skoru %1’lik sapma ile tahmin ederek kireç analizinde ikinci, organik madde analizinde ise yüzde 100 doğruluk sonucu ile birinci sırada yer aldı.
Şimşek: “Bir Yılda Yaklaşık 200’den Fazla Analiz Yaptık”
Yapılan analizlerle ilgili bilgi veren ALUM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Uğur Şimşek “Bir yılı aşkın süredir Iğdır ve çevresindeki çiftçilerimize hizmet vermekte olan laboratuvarımızda yaklaşık 200’den fazla toprak numunesinin analizi yapılarak sonuçlar çiftçilerimize teslim edilmiştir.  Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın girişimiyle Iğdır Üniversitesi yöre çiftçisine destek olmak amacıyla toprakta verimlilik analizlerini hiçbir kar amacı gütmeden maliyetine yapmaktadır. 
Iğdır Üniversitesi ile Iğdır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında laboratuvara gelen örneklerin analizi 2018 yılı için 25TL/numune olarak gerçekleşmiştir. Sonuçlardan dolayı mutlu ve gururluyuz. Sonuçlar bize gösterdi ki analiz için gelen çiftçilerimizin Türkiye’nin en iyi laboratuvarlarından birinde analiz yaptırdıklarını tescillemiş oldu. Akademisyen, teknik ve destek personeline kadar tüm ALUM personeli olarak titizlik ve hassasiyetle çalışmaktayız ve bundan sonra aynı titizlik ve doğrulukta çalışmak için elimizden gelen tüm emek ve gayreti göstereceğiz.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası