Iğdır'da Kış Lastiği Hazırlığı Başladı

Tarih : 2018-12-13 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Kış Lastiği Hazırlığı Başladı

   Iğdır’da, 1 Aralık’ta araçlara takılması zorunlu olan kış lastikleri için lastik tamircileri vatandaşların isteklerini karşılamak için büyük çaba sarf ediyor.

 

  Sıcaklık değerlerinin düşmesi ve kış mevsiminin kendini hissettirmeye başlamasıyla kış lastiği için lastikçilere gelen insan sayısı da her geçen gün artıyor. Kış şartlarında kaza riskini azaltmak isteyen vatandaşların araçları lastikçilerin önünde sıra oluşturmuş durumda. Lastik tamircileri ise vatandaşların isteklerini karşılamak için çaba sarf ediyor.
              Yasal olarak araç sahiplerinin 1 Aralık’tan itibaren araçlarına kışlık lastiklerini takmaları gerektiğini ifade eden Sever rot balansın sahibi Coşkun Sever, "Iğdır’a kar yağmamasına rağmen vatandaşlar kış lastiği konusunda oldukça duyarlı. Iğdırlılar can ve mal kaybını önlemek amacı ile lastik değişimini yapıyorlar. Vatandaşlar can ve mal kaybını önlemek amacı ile lastiklerini değiştiriyorlar. Kış lastiklerini taksınlar. Trafik cezai işlem yapıyor. Bir aydır kış lastiği takıyoruz. Günlük 50-60 aracın lastiğini değişiyoruz.Can güvenliği için kış lastiği takılmalı Burada lastiklerini değişiyoruz rot ve balans ayarını yapıyoruz. Aynı zamanda kış lastiği de satıyoruz.”dedi.
              Vatandaşlar ise, Iğdır’a henüz kar yağmadı ama can güvenliği için  kış lastiklerini her sene düzenli olarak değiştirdiklerini söylediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.