ARAS HAVZASI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Tarih : 2018-12-13 / Kategori : Genel Haber

ARAS HAVZASI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

              Aras Havzası Yönetim Kurulu Toplantısı DSİ 24. Bölge Müdürlüğünde (Kars) gerçekleştirildi.
             Toplantıya Iğdır Valisi  Enver Ünlü, Kars Valisi Sn. Türker Öksüz, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, DSİ 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ve diğer ilgililer katıldı.

              Açılış konuşmalarının yapılması ile başlayan toplantı; devam eden projeler ve bölgedeki çalışmalar hakkında bilgilendirme sunumların yapılması ile devam ederek görüş ve önerilerin değerlendirilmesiyle sona erdi.
         Toplantıda ilimiz ile ilgili beklentilerini dile getiren Vali Enver Ünlü; “Aras havzası sınırı içerisinde kalan toprak, su ve bitki örtüsü planlarını doğal kaynak yönetimleriyle ele almamız gerekiyor. Iğdır’ımızda şehir merkezinde kalmış tahliye kanallarının ıslah edilmesi ile sağlık açısından risk oluşturabilecek faktörler ortadan kalkacaktır. Ayrıca Dilucu Sınır Bölgemizde bulunan kamışlık ve bataklık alanların ıslah edilmesi hem sınır güvenliği hem de üretim açısından büyük önem taşımaktadır. Temel hedefimiz bölgemizde ve ilimizde uzun vadede verimli sonuçlar almak. Bu vesile ile toplantının bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.