Ak Parti Adayı Çekilebilir

Tarih : 2018-12-13 / Kategori : Siyaset

Ak Parti Adayı Çekilebilir

AK Parti, MHP için Kars ve Iğdır adaylarını geri çekebilir.

          Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşmede, Iğdır ve Kars adaylarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandığı iddia edildi. Erdoğan’ın Iğdır ve Kars’ta gösterdikleri adayları geri çekebileceği ileri sürüldü.
            MHP Erzurum ve Denizli Adaylarını Geri Çekmişti
            MHP ile AK Parti ittifakı genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de devam ediyor.
Arada sadece bir fark var.
          24 Haziran seçimlerinde kim çok oy alsa, az oylar diğerine sayılıyor ve vekil o partiden seçiliyordu.
          31 Mart seçimlerinde ise, şehirler bazında güçsüz olan parti aday göstermeyip, güçlü olan partiye destek veriyor.
         Bu bağlamda İstanbul, Ankara, İzmir’de ilk günden aday göstermeyeceğini açıklayan MHP, sonrasında Erzurum ve Denizli adaylarını da geri çekmişti.
        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada; “Erzurum ve Denizli’de aldığımız oylar kazanmamıza yeter sayıyı teşkil etmiyor. Dolayısıyla aday göstermemizin bir anlamı da yok” şeklinde konuşmuştu.
          Sayısal hesaplar 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde alınan oylar üzerinden yapılıyor. 5 yılda değişiklik olup olmadığını partiler kendilerine göre mutlaka araştırıyorlardır.
          Hal Böyle Olunca
          Iğdır’da Ak Parti kurulduğu günden bu güne iki kez seçim kazanabilmiştir. İlk olarak Ali Güner, sonrasında da Nurettin Aras Milletvekili seçilmişlerdir.
Belediye seçimlerinde ise her zaman üçüncü parti olmuştur.
Birinci parti HDP, ikinci parti MHP ve üçüncü parti AK Parti olmuştur. Ama AK Parti’nin oyu ikinci parti MHP’nin 4/1 oranında olabilmiştir.
        ADAYLAR AÇIKLANDI AMA SORULAR BİTMEK BİLMİYOR
İlk olarak AKP Iğdır Belediye Başkan adayını Adil Aşırım olarak açıkladı.
Sonrasında da MHP İsa Yaşar Tezel’i aday olarak açıkladı.
Seçmenin tepkisi inanılmaz boyutta.
Sosyal medya yıkılıyor, “hani nerede ittifak, bu ittifak değil, bilinçli bir oy bölme taktiğidir” paylaşımları ve aynı zamanda telefon trafiği oldukça yoğun.
           MHP, Erzurum ve Denizli adayını kazanamayız deyip geri çekiyor madem, AK Parti’de kaybedeceğini bildiği halde Iğdır adayı neden geri çekilmiyor sorusu MHP genel merkezine soruldu? Bu tepkiler MHP genel merkezine yoğun bir şekilde iletildi ve genel başkan Bahçeli’nin dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede konu gündeme getirildi. Görüşmenin akabinde yaygın basın Ak Parti’nin Iğdır ve Kars adaylarını geri çekeceğini yazdı.
          GERÇEKÇİ OLMAKTA YARAR VAR
           MHP ile AK Parti adayları aynı tabana hitap eden kişiler olduğundan HDP karşısında kazanmaları çok zor. Hakeza AK Parti, HDP tabanından oy alabilecek bir aday göstermiş olsaydı, aynı durum HDP için geçerli olmuş olacaktı. Durum böyle olunca seçmen de hayal kurmanın bir manası yok diyor.
Sonucu bekleyip göreceğiz.  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası