Iğdır Üniversitesi İle Russian-Tajik Slavonic Üniversitesi Arasında Anlaşma Yapıldı

Tarih : 2018-12-14 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi İle Russian-Tajik Slavonic Üniversitesi Arasında Anlaşma Yapıldı

           Iğdır Üniversitesi ile Tacikistan’daki Russian-Tajik Slavonic Üniversitesi arasında öğrenci ve personel değişim programı olan ERASMUS kapsamında anlaşma sağlandı.
           Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın girişimleri ve Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğünün çalışmaları sonucunda “KA107 Ortak Ülkeler ile Hareketlilik Projesi” kapsamındaki ERASMUS anlaşmalarına bir yenisi daha eklendi.

Rektör Alma “55 üniversiteyle yurtdışı değişim programı konusunda anlaşmamız var.”
Üniversitemizde eğitim kalitesini arttırmak için yoğun bir tempo ile çalıştıklarını ve yurtdışı değişim programları konusunda birçok üniversite ile anlaşma sağladıklarını ifade eden Rektör Alma, “Öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz yurt dışında değişik ülkelere gitmek istiyorlar. Oralarda çalışmak istiyorlar. Bu kapsamda her geçen gün yeni üniversitelerle protokol imzalayıp bunun önünü açmış oluyoruz. ERASMUS değişim programı kapsamında 19 ülke ve 41 üniversite, Mevlana değişim programı kapsamında 11 ülke ve 14 üniversite olmak üzere toplam 55 üniversiteyle yurtdışı değişim programı konusunda anlaşmamız var. Ayrıca Farabi değişim programı kapsamında ülkemizdeki 81 üniversite ile değişim programı konusunda protokolümüz var. Amacımız bu anlaşmalarla dünyanın her tarafına öğrenci göndermek. Bundan sonra da bu gayretlerimiz devam edecek. Amacımız üniversitemizin uluslararası düzeyde tanınabilirliğini artırmak ve öğrenci, akademisyen değişimini sağlamak, ortak büyük projelere imza atmak. İnşallah bu protokol üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlı olur."
Yapılan anlaşma; Bilgi Teknolojileri, Tarih, İktisat, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerini kapsıyor.
Anlaşma’nın önümüzdeki eğitim-öğretim yılında işlerlik kazanması planlanıyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.