Rektör Alma, Organize Sanayi Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

Tarih : 2018-12-14 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma, Organize Sanayi Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

        Iğdır Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan ve meclis üyesi Efkan Aydın, Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Öğr. Gör. Hakan Güngörmez ile birlikte Iğdır Organize Sanayi Bölgesi’nde AR-GE ve inovasyon çalışmaları konusunda incelemelerde bulundu.

 

İncelemeler esnasında üniversitemizde bulunan laboratuvarlar hakkında bilgilendirmeler yapan Rektör Alma, Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde birçok testin yapılabildiğini belirterek laboratuvar hizmetleri konusunda sanayicilere her konuda destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.
“Üniversitemiz ve Iğdır adına güzel işler yapma gayretindeyiz”
Iğdır Üniversitesi’nin deneyim ve tecrübeleriyle bölgesel anlamda önemli başarılara imza attığını ifade eden Rektör Alma, Üniversitemiz ve Iğdır adına güzel işler yapma gayretinde olduklarını kaydederek, “Üniversite-Sanayi işbirliği bizim en çok önemsediğimiz ikili ilişkilerin başında geliyor. Üniversitemiz bünyesinde bulunan fakültelerimizin birçoğundaki hocalarımızın sektörel deneyimi bulunuyor. Bu anlamda hem birbirimizi tanıyalım, hem de olası bir iş birliği kapsamında ne gibi projeler yapabiliriz bunun gayreti içinde olalım istedik. Bizler üniversite yönetimi olarak daima sanayicilerin yanında olacağız ve karşılıklı iletişim içerisinde inşallah geleceğe dönük önemli projeler geliştireceğiz” dedi.
Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan da Rektör Alma’nın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Başkan Arslan “Üniversite-Sanayi işbirliğini biz de çok önemsiyoruz. Üniversitemiz ile birçok projede ortak çalışma yürütüyoruz. Bu konuda Rektörümüzün özverili çalışmaları bizleri heyecanlandırıyor. Üniversite ile daha birçok yeni projeyi hayata geçireceğimize inanıyorum.” dedi.
Firma yetkilileri de gerçekleştirilen ziyaretten dolayı memnun olduklarını dile getirerek, Iğdır Üniversitesi laboratuvarlarını ihtiyaç halinde kullanabileceklerini belirtti. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası