SU ÜRÜNLERİ SATIŞ NOKTALARI DENETLENİYOR

Tarih : 2018-12-17 / Kategori : Genel Haber

SU ÜRÜNLERİ SATIŞ NOKTALARI DENETLENİYOR

        İl genelinde balık tüketiminde kaliteyi artırmak, vatandaşların sağlık koşullarına uygun balık tüketimini sağlamak için İl Müdürlüğümüz Su Ürünleri Denetim Ekipleri balık satışı ve yetiştiriciliği yapılan işletmeleri aralıksız olarak denetliyor.        

 

   Balık stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Su Ürünleri denetim ekibi tarafından İlimiz Iğdır'da perakende balık satışı yapılan işletmelerin denetimi yapıldı. Perakende balık satışının yapıldığı işletmelerdeki tezgahların temizliği, düzeni, balıkların tazeliği ve iş yeri ruhsatlarının kontrolü yapıldı.        
Yapılan denetimlerde balık boyları ölçüldü. Ölçümler sonucunda yasal limit altı balık satışının yapılmadığı tespit edildi. Görülen eksiklikler için gerekli uyarılarda bulunuldu.
           Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından su ürünleri avcılığına getirilen yasaklar kapsamında av sezonunun başladığı 1 Eylül 2018 tarihinden bu zamana kadar su ürünleri yetiştiricilik tesisi ve su ürünleri perakende satış yerleri denetimler gerçekleştirilmiştir. Yapılan denetimler aralıksız olarak devam edecektir. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası