AZERBAYCAN DİASPORA BAKANLIĞI İSTANBUL’DA BİR TOPLANTI DÜZENLEDİ.

Tarih : 2018-12-18 / Kategori : Genel Haber

AZERBAYCAN DİASPORA BAKANLIĞI İSTANBUL’DA BİR TOPLANTI DÜZENLEDİ.

      Azerbaycan Diaspora bakanlığı İstanbul’da bir toplantı düzenleyerek  “Türkiye’de yaşayan Azerbaycanlıların görüş ve önerilerini aldı.
          Türkiye’nin dört bir yanında bulunan sivil toplum kuruluşlarının davet edildiği toplantı şehitler için saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarını okunmasında sonra başladı.

 

       Azerbaycan Dispora bakan yardımcısı Valeh Hacıyev katılımcıları selamlayarak Türkiye’de ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan Azerbaycanlıların birlik ve dayanışması için çaba sarf etmekteyiz. Azerbaycan gerçeklerini ve Türk dünyasının ortak problemi olan Dağlık Karabağ meselesini halledilmesi için hep beraber güç birliği içinde çalışmalar yapacağız. Bugün Azerbaycan eski Azerbaycan değildir. Güçlü ordusu ile Ermenileri yenecek güçtedir.Şimdiye kadar Azerbaycan’ın sesini duyuran derneklere teşekkür ediyorum. Bundan sonra birlik içinde çalışarak Türk dünyasının tek diasporasını yaratacağız.”dedi.
               Diaspora bakan yardımcısı Valeh Hacıyev in konuşmasında sonra birçok sivil toplum kuruluşu başkanlarına söz verildi.
             Iğdır Belediyesi MHP adayı İsa Yaşar Tezel ise katılımcıları selamlayarak diaspora toplantılarını düzenleyen komiteye teşekkür etti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman Azerbaycan’ın yanında olmuştur. Iğdır’da sizlerin de desteği ile başkan seçildiğim takdirde en büyük Diaspora toplantısını Iğdır’da yapacağım,” dedi.
      Tezel,  Iğdır’da birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu “sen-ben”  kavgasının bırakılması gerektiğini Iğdır, halkının artık gerçekleri gördüğünü belirterek halkın kendisine destek verdiğini söyledi.
Konuşmasını:
“Durdukça bedende can,
Yaşa, yaşa Azerbaycan!”   sözleri ile alkışlar arasında tamamladı.
               MHP 24. Dönem Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’da Türkiye ile Azerbaycan her alanda birlikte hareket ediyor. Her iki ülkede birbirinin menfaatini her alanda koruyor. Bu birlik beraberlik sonsuza kadar devam edecektir. Bu güzel toplantı için teşekkür ediyoruz. Birlik içinde Azerbaycan ve Türkiye’nin düşmanı Ermenistan’a karşı mücadele devam edecektir.”şeklinde konuştu.
          İSTAD  Genel Başkanı Sefer Karakoyunlu ise yapmış olduğu konuşmasında  Türkiye’de bir koordinasyon merkezinin kurulmasını ve bu merkezde yapılacak olan planlama ile çalışmaların yürütülmesini, herkesin el birliği içerisinde daha iyi daha verimli çalışmasını önerdi.
      Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Başkan yardımcısı Seyfettin Ayakyay da,”Türkiye ve Azerbaycan’ın tek bir diaspora  adı altında birleşmesi gerektiğini bu konuda sivil toplum kuruluşlarına daha çok iş düştüğünü, anlatarak, Bugün Ermenileri kınadığı için İlhan Aşkın mahkemelerde sürünüyor.Türkiye den Ermenilere yükselen tepki sesi her zaman büyük yankı yaratmıştır.İşgal edilen Azerbaycan’ın topraklarının geri verilmesi için mücadele edeceğiz.Yeni Diaspora bakanı ve ekibini kutluyorum ”dedi.
           Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel sekreteri Mehmet Gıyas Azeritürk’te, Azerbaycan’ın haklı davası olan Karabağ meselesinin daha çok duyurulması için bir basın yayın kuruluşu kurulması gerektiğini, bir gazete ve televizyona ihtiyaç olduğunu vurguladı.
         Toplantı sonunda Koordinasyon merkezinin kurulması için ortak bir çalışma grubu kurulması ve Türkiye’de yapılacak olan etkinliklerin daha verimli ve katılımcı sayısının fazla olmasına özen gösterilmesi, özellikle de “Hocalı, 20 Yanvar”  gibi Türk tarihinin üzücü olaylarının dış mekânlarda halka açık olarak anılmasına karar verildi.
Koordinasyon kurulu oluşturuldu.
Günel RZAYEVA
Sefer KARAKOYULU
Ahmet Gencahan BABIŞ
Emrullah MEMMEDOV
Yakup BULUT
Tebriz CEFEROV
Mehmet Gıyas AZERTÜRK
Seyfettin AYAKYAY

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.