PKK/KCK OPERASYONU 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 2 KİŞİ ARANIYOR

Tarih : 2018-12-18 / Kategori : Genel Haber

PKK/KCK OPERASYONU 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 2 KİŞİ ARANIYOR

          Iğdır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda 2015 yılında canlı kalkan olan terör örgütüne destek veren 11 kişi için operasyon düzenlendi.

8 kişi gözaltına alındı. Iğdır valisi Enver Ünlü konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:” Iğdır İl Jandarma Komutanlığı tarafından planlı faaliyet kapsamında; 2015 yılı Ağustos ayında Ağrı ili Doğubayazıt ilçesi Eliköy kırsalı ve Iğdır ili Korhan Yaylası Bölgesinde güvenlik güçlerinin PKK/KCK Bölücü Terör Örgütü mensuplarına karşı yapacağı operasyonlara engel olmak amacıyla canlı kalkan eylemi yapılmış ardından Iğdır’da protesto eylemleri gerçekleştirilmiştir. 
Canlı kalkan eylemi, terörist cenazesine katılım ve sosyal medyadan örgüt propagandası yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik Iğdır İl Jandarma Komutanlığı tarafından 18 Aralık 2018 Salı günü sabah 06:00’dan itibaren icra edilen operasyonda aralarında eski HDP Tuzluca Belediye Başkanı, eski Iğdır Belediye Meclis Üyesi ve sözde eş başkanı, eski Merkez İlçe Eşbaşkanı, eski Iğdır İl Genel Meclis Üyesi ve eski Milletvekili olmak üzere (6’sı Iğdır) ve (2’si) İstanbul ilinde toplam 8 şahıs gözaltına alınmıştır. 
Bir (1) Şahıs başka terör suçundan ceza evinde bulunduğundan ve eski Milletvekili olan (1) şahıs ise yurtdışında bulunduğundan gözaltı işlemi yapılamamıştır. 
Operasyon kapsamında adreslerinde bulunamayan (3) şahsın yakalanma çalışmalarına devam edilmektedir. 
İlimizin huzur, güvenliği ve esenliği için vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik ruhunu korumak adına bölücü terör örgütü mensuplarına ve destekçilerine yönelik faaliyetlerimiz hız kesmeden devam edecektir. Kamuoyuna saygılıyla sunulur. 
Gözaltına Alınan Şahıslar; 
M.G. (Tuzluca Eski Belediye Başkanı) 
Ş.Ö. (Iğdır Eski Belediye Meclis Üyesi ve sözde eşbaşkanı) 
V.Y. (HDP Eski Merkez İlçe Eşbaşkanı) 
A.Ö. (Iğdır Eski İl Genel Meclis Üyesi) 
Z.K. (BDP Eski Eşbaşkanı) 
O.M. (HDP Eski İl Eşbaşkanı) 
K.T. (Iğdır HDP Eski Milletvekili) 
C.K. (Iğdır HDP Eski İl Eşbaşkanı)

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.