Ayak Hastalıkları Çok Önemsenmeli

Tarih : 2018-12-29 / Kategori : Sağlık

Ayak Hastalıkları Çok Önemsenmeli

        Iğdır’ın değerli ailelerinden kanaat önderi merhum Enver Güneş’in torunu,  Kasım Güneş’in kızı Ayak Bakımı ve Sağlığı Uzmanı  Dilber Güneş, Ankara’da muayene ofisini açarak hizmete başladı. 

Ayak Bakımı ve Sağlığı Uzmanı, Podolog  Dilber Güneş, ayak sağlığının çok önemli olduğunu belirterek, önemsenmeyen ayak sağlığının vücutta geri dönülemez zararlara yol açabileceğini ifade etti.
Gazetecilere açıklamada bulunan Güneş,  Podoloji’nin bir ayak bilimi olduğunu belirterek Türkiye’de bu bilimin pek bilinmediğini ifade etti.
Podoloji’nin  normal şartlarda  hekimler tarafından  uygulanmayan  ayak sağlığının gerekliliği olan   ayak bakımı ile ilgilendiğini belirten Güneş,” Bu bakım  şekli hem önleyici,  hem iyileştirici hem de tedavi edicidir.” dedi.
Günden Güne bu bilime daha ihtiyaç duyulduğunu belirten  Podolog  Dilber Güneş,  şöyle devam etti:
” Vücudun tüm ağırlığını taşıyan   ayaklarımız zaman içinde birçok problemle karşı karşıya kalarak, deformasyona uğruyor. Bu sorunlar ciddiye alınmadığında, önlem alınmadığında ciddi sağlık problemlerini de beraberinde getirir.   Ayak, birçok kemikten, kastan, eklemden, tendondan, kan damarı ve sinirlerden oluşan karmaşık bir organdır. Özellikle tüm gün ayakkabı içinde kalan vücudun tüm ağırlığını taşıyan ayaklarda birçok cilt ve tırnak hastalığı oluşabileceği gibi, iç organlara ait hastalıkların da belirtileri görülebilmektedir. Örneğin ayaklarda oluşan eklem ağrıları ve sertlikler; romatizmal hastalıkların, ödem; böbrek ya da kalp hastalıklarının, uyuşma ve yanma diyabet hastalığının belirtisi olabilmektedir. Böyle belirtiler görülüyorsa vakit kaybetmeden doktora görünmek gerekir.”
Bu nedenle ayakların  çok önemsenmesi  gerektiğini belirten Güneş şöyle devam etti:
” Ayaklarda sık görülen  cilt hastalıkları ise   mantar enfeksiyonları,nasır,tırnak batması,bası ve sürtünmeye bağlı büller (su toplanması)  ayak kokusu, gibi hastalıklardır.
Ayaklarda görülen cilt hastalıklarının dışında ayak derisinde kalınlaşma ve sertleşme, topuklarda çatlama, özellikle parmak aralarında kaşıntı, deri dökülmesi, kabarcıklar, tırnaklardaki renk değişiklikleri, kalınlaşma ve kırılmalar da cilt hastalıklarıyla ilgilidir. Kişilerin bu cilt hastalıklarıyla karşılaşması halinde mutlaka birPodolog veya  dermatoloji uzmanına görünmesi gerekmektedir.”
Güneş vatandaşların  ayaklarındaki sıkıntılar ilişkin 055 3840  33 76 No’lu telefondan  kendilerine danışabileceklerini, bilgi alabileceklerini  sözlerine ekledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası