Başkan Adayı İsa Yaşar Tezel’den Nezaket Ziyareti

Tarih : 2018-12-29 / Kategori : Siyaset

Başkan Adayı İsa Yaşar Tezel’den Nezaket Ziyareti

           MHP Iğdır Belediye Başkan Adayı İsa Yaşar Tezel, Yeşil Iğdır ve 15 Temmuz  gazetelerinin sahibi Cabbar Şıktaş’ı, MHP il genel meclis üyesi Ayvaz Erol ile birlikte ziyaret ederek gündemi değerlendirdi.
          MHP’ye Iğdır Belediye Başkanlığı için müracaat eden birbirinden değerli adaylar arasından seçilerek aday gösterilen İsa Yaşar Tezel, gazeteci Cabbar Şıktaş’ın sorularını yanıtladı.

           Soru; daha önce Milletvekili adayı olmuştunuz. Şimdi belediye başkan adayısınız, her iki adaylık arasında ne gibi bir fark var?
Cevap; bana göre hiçbir fark yok. Milletvekilliği seçiminde ilçeler, beldeler, köyler ve Iğdır şehir merkezinde seçim çalışması yapıyorduk, şimdi de aynı şekilde çalışıyoruz. Köylerimize muhtarlık için giden oyların geri dönmesi için çalışıyoruz. Köylerimizde yaşayan hemşerilerimiz çok duyarlılar. Ricamızı kesinlikle kırmıyorlar. Her bir köylümüzün şehirde köylüsü, akrabası, ailesi yaşamaktadır. Toplumsal seferberlikte hepsi harekete geçiriliyor ve olay sahipleniliyor.
          Soru; aday adaylığı sürecini değerlendirir misiniz?
          Cevap; Milliyetçi Hareket Partisinden birbirinden değerli, yürekli, kardeşlerim aday adaylığı için müracaat etmişlerdi. Hiçbirimizin bir birimizden bir üstünlüğü yoktu. Sayın genel başkanımız ve genel merkezimizin takdiri benden yana olmuştur. Ben de hem Iğdır’ımıza, hem genel merkezimize ve hem de sorumluluk duygusu taşıdığım vatanıma karşı sorumluluğumu yerine getireceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Bu bir bayrak yarışıdır. Hepimiz biriz, birlikte güçlüyüz.
          Soru; bu şehri tanıyor musunuz?
           Cevap; Iğdır benim çocukluğumun, gençliğimin geçtiği şehirdir. Görevim gereği Ankara’da yaşıyor olsam da, ailemin tüm fertleri Iğdır’da yaşamaktadır ve sürekli Iğdır’a gidip gelmekteyim. Yabancısı olduğum tek bir sokağı, tek bir insanı bulunmamaktadır. Şehrimin sorunlarını da biliyorum, çözüm önerilerini de. Allah’ın izni, değerli  hemşerilerimin teveccühü ile Iğdır’ı yaşanabilir bir şehir, temizliği ve tertip, düzeni ile örnek bir belde yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Iğdır belediye sınırlarının tamamı benim için aynıdır. Bu halkın tamamının belediye hizmetlerinden yararlanma hakkı vardır. Bu hakkı kimseden esirgemeyeceğiz. Devletimizin imkanlarını sonuna kadar kullanıp, yapacağımız projelerle modern bir şehir yaratacağız. Her şeyden önemlisi bu şehrin süpürge vurulmamış sokağını bırakmayacağız. Halkımızı top ve çöplerden kurtaracağız.
         Soru; şu anda seçim çalışması olarak ne yapıyorsunuz.
          Cevap; Geçtiğimiz hafta Iğdır’a gelerek seçim startımızı verdik. İlk olarak seçmen listeleri üzerinde bir çalışma başlattık. Haneleri teker teker tarıyoruz. Gördüğümüz manzara hiçte hoş değil. Mesken sahibinin haberi olmadan il dışından birileri o evde kalıyormuş gibi kayıt yaptırılmış. Sayısal olarak incelediğimizde oldukça fazla bir rakamla karşılaştık. Uyarılan halkımız @Devlet üzerinden veya Nüfus Müdürlüğünden kontrol ettirerek müdahale ediyor. Bu gibi işlemi yapıp, yanıltıcı belgeler sunarak  işlem yapanlara  idari para cezaları da kesiliyor. Bu çalışmamız 03 Ocak 2019 tarihine kadar devam edecektir. Bu süre zarfında tüm halkımız duyarlı davranıp kontrol ettirirlerse çok daha başarılı sonuç almış oluruz.
          Soru; MHP - Ak Parti İttifakı Iğdır’da gerçekleşecek mi?
          Cevap; Bu soru çokca sorulmaktadır. Bilindiği gibi MHP Iğdır Milletvekilimiz Sayın Yaşar Karadağ ile birlikte Genel Başkanımız Sayın  Devlet Bahçeli ile gidip görüştük ve durumu izah ettik. Örnek olarak ta Erzurum’u, Aydın’ı, Denizli’yi gösterdik. MHP olarak bizim kazanamayacağımız yerlerde ki adaylarımızı geri çektik, Iğdır’da da Ak Parti’nin kazanmasının imkânsız olduğunu, 30 Mart 2014 yerel seçimin de almış olduğu oyun ortada olduğunu, 24 Haziran Milletvekilliğinde aldığı oyun ortada olduğunu izah ettik. Eğer ittifak olarak seçime giriyorsak Ak Parti’nin Iğdır’dan adayını geri çekmesi gerekiyor dedik. Sayın Genel Başkanımız da, Sayın Cumhurbaşkanımız’la yaptığı görüşmede Iğdır’ı gündeme getirdi ve sizlerin de takip ettiği üzere ulusal basın bunu dile getirerek yayınladı. Henüz bize ulaşmış net bir bilgi yok, ama genel merkezimizin kesin gözüyle bakıp bizlere siz çalışmaya devam edin sözü bizim için yeterlidir. Şayet ittifak olmaz da, her parti kendi adayı ile seçime giderse, biz bir saniye bile olsun geri adım atmadan, halkımıza vermiş olduğumuz sözü yerine getirecek ve kazanıncaya kadar çalışacağız. Ama Ak Parti adayını geri çekerse bu ittifak açısından olumlu neticelenmiş olur.
           Soru; Belediye başkanı seçilirseniz, ilk olarak ne yapmayı hedefliyorsunuz?
            Cevap; benim yapımı biliyorsunuz. Ben bir Türk Milliyetçisiyim. Bin yıllık kardeşlik duygusu ile Iğdır’ın, Türk’ünü, Kürd’ünü bir çatı altında toplayıp, Iğdır’ın sorunlarını el birliği ile çözümü için fikir birliği yapacağım. Her mahallede toplantılar yaparak mahallelinin talepleri doğrultusunda hizmet akışımızı sürdüreceğiz. Fitnecilere, dedikoduculara, art niyetli kişilere asla itibar etmeyeceğiz. Belediye, bir kişinin doğumundan ölümüne kadar her alanda hizmet verdiği bir kurumdur. Kimse Belediye’ye geldiğinde çekinceyle gelmeyecek. Herkes öz güvenle gelecek, taleplerini kanunlar çerçevesinde öz güvenle sunacak ve yine kanunlar neyi emrediyorsa ona göre hakkını alacaktır. İnsanlar kendilerinin temsil edildiğini hissedeceklerdir. Şehrimiz şu an nefes alamıyor. Araç, trafik, iç içe geçmişlik ortadan kaldırılacaktır.  Modern şehirlerden örnekler alınarak şehrimiz kalkındırılacaktır. Kişilerin diline, dinine bakılmayacak, üretkenliğine bakılarak hareket edilecektir. Yani kısaca şunu diyebilirim. Alışılmışın dışında bir belediyecilik hizmeti alacağınızdan şüpheniz olmasın.
        Soru; Son olarak ne söylemek istersiniz?
          Cevap; Halkımız vatandaşlık bilinciyle 03 Ocak 2019 tarihine kadar @Devlet veya Nüfus müdürlüğü üzerinden adreslerinde kalan var mı yok mu, incelesinler.  Var ise Nüfus müdürlüğüne giderek gerekli işlemi yaptırsınlar.
           Köylerimize muhtarlık için giden ve bizim ulaşamadığımız hemşerilerimiz kayıtlarını lütfen Iğdır’a aldırsınlar.
          Hiç kimse hoşgörüsünü elden bırakmasın.
           Sevginin açamayacağı kapının olmadığını hepimizin bilmesi gerekiyor. Herkesten ricam sevgisiz olmayın.
          31 Mart 2019 tarihine kadar gece gündüz çalışacağız. Bu süre zarfında halkımızın desteklerini, ilgi ve alakalarını esirgememelerini özellikle rica ediyorum.
Bana zaman ayırdığınız için Yeşil Iğdır ve 15 Temmuz gazetelerinin tüm çalışanlarına sizin şahsınızda teşekkür ediyorum.
          MHP Iğdır Belediye Başkan adayı İsa Yaşar Tezel’in nazik ziyareti ile yapmış olduğumuz röportaj, eminiz ki; kafasında birçok soru işareti olan okuyucularımız, kafalarında ki sorulara cevap bulmuşlardır. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası