MUHTARLAR TOPLANTISI KÜLTÜR MERKEZİNDE YAPILDI

Tarih : 2019-01-10 / Kategori : Genel Haber

MUHTARLAR TOPLANTISI KÜLTÜR MERKEZİNDE YAPILDI

          Vali  Enver Ünlü, bağımlılık ile mücadele konularının ve Sıfır Atık Projesinin ele alındığı programda köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program; Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ''Uyuşturucu ile Mücadele'' konulu, Yeşilay Iğdır Şubesi tarafından ''Bağımlılık ile Mücadele'' konulu ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ''Sıfır Atık Projesi'' konulu sunumların yapılması ile devam ederek Vali  Enver Ünlü'nün konuşmalarının ardından yapılan ikram bölümü ile sona erdi.
Programda konuşan Vali Ünlü; ''Savunma ve güvenlikten sağlığa, haberleşmeden eğitime kadar tüm alanlarda alttan alta ciddi bir direnişle karşılaştığımızın farkındayız. Bu sebeple son zamanlarda Türkiye’ye yönelmiş, çağımızın sinsi hastalığı olan uyuşturucu, toplum psikolojimize, milli ekonomimize büyük zararlar vermekte, ülkemizin gelişmesinin önünde bir tehdit olarak durmaktadır. Ülkemiz, coğrafi konumu ve genç nüfusu nedeniyle uyuşturucudan doğrudan etkilenen ülkeler arasındadır. Bizler de bu bilinçle uyuşturucuların arzını, yani kullanıcılara ulaştırılmasını engellemek için güvenlik güçlerimiz tüm gücüyle mücadelelerini sürdürmektedir. Bir diğer önemli husus da; Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın değerli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde başlatılan Sıfır Atık Projesidir. Bu sadece bir çevre duyarlılığı çalışması değil, insanlığın geleceği adına bir sorumluluk hareketidir. Bize emanet edilen tabiatı, gelecek nesillere layıkıyla devredebilmek boynumuzun borcudur.Ülkemizde oluşan evsel atıkların %52’sini organik atıklar, %20’sini plastik atıklar oluşturmaktadır. Bu oranlara bakıldığında atıkların büyük kısmının değerlendirilebilir olduğu görülür. Bu noktada atık yönetiminin en temel unsurunun, atıkların kaynağında ayrılması olduğunu söylemeliyiz. Yani her şey evimizde, iş yerimizde başlıyor.'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.