IĞDIR İÇMESUYU ARITMA TESİSİNDE SONA GELİNDİ

Tarih : 2019-01-11 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR İÇMESUYU ARITMA TESİSİNDE SONA GELİNDİ

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Iğdır’a yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

 

     Ülkemizin içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının yarısından fazlası Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan içmesuyu tesislerinden karşılanmaktadır. 81 İl İçme Suyu Eylem Planıı hazırlanarak başlanan çalışmalar çerçevesinde şehirlerimizin 2040-2050-2071 yıllarına kadar olan içmesuyu meselesini çözüme kavuşturuyoruz..
Iğdır İçmesuyu Arıtma Tesisinde Sona Gelindi
          Bu kapsamında Iğdır İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmaların hızla devam etmekte olduğunu vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘Iğdır İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatı tamamlandığında 125 000 m³/gün arıtma kapasitesi ile Iğdır İl Merkezi ve Tuzluca, Karakoyunlu ve Aralık İlçeleri,  Halfeli, Melekli, Hoşhaber beldeleri ve bunlara bağlı 70 köy yerleşimine dünya standartlarında içilebilir su verileceği açıklamasında bulundu.
         % 97 fiziki gerçekleşme sağlanan tesisin su kaynağının henüz inşaatı devam eden Ünlendi Barajı olduğunu ifade eden Aydın, ’Ancak baraj inşaatı tamamlanıncaya kadar geçecek süre dikkate alınarak geçici bir kaptaj yapısı teşkil edilerek bağlantıları yapılmıştır. Arıtma Tesisi performans testlerine başlamaya hazır durumdadır. Binalardaki bütün mekanik imalatlar tamamlanmış olup, sadece işletmeye alma işlerinin kaldığı değerlendirmesinde bulundu.
          DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ’son olarak bu projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, Iğdır’a bundan sonrada yatırımlarını sürdüreceklerini belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası