Karabağ Hocalı Soykırımını Unutmadık ve Unutturmayacağız

Tarih : 2019-01-14 / Kategori : Genel Haber

Karabağ Hocalı Soykırımını Unutmadık ve Unutturmayacağız

          İSTAD (İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma Derneği), Çekmeköy Turgut Özal kültür merkezinde düzenlediği etkinlikte Ermeniler ve Ruslar tarafından Azerbaycan ve Türkiye’de yapılan soykırımlar anlatılarak, Ermenilerin Türklere soykırım yaptığı vurgulandı.

           Hocalı soykırımının dünyanın gözü önünde yapıldığını açıklayan başkan Sefer Karakoyunlu; “26 yıldır dinmeyen acımızı unutmadık unutmayacağız” dedi.
           Sunumunu Öğretmen Rukiye Elikoğlu’nun yaptığı programa Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri, öğretmeler, lise öğrencileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. İki ülkenin şehitleri için saygı duruşu ve milli marşının okunmasından sonra konuşma yapan İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu yapmış olduğu konuşmada; “Türkiye-Azerbaycan kardeşliği ve dayanışması asırlara dayanmaktadır. Bu kardeşlik geçmişte olduğu gibi günümüze ve gelecekte en üst seviyelerde devam edecektir. 1915’de Çanakkalede emperyalistlere karşı savaşırken yanımızda Azerbaycan Türkleri ve Türk dünyasının çeşitli bölgelerinden kardeşlerimiz vardı; aynı şekilde 1918 de Azerbaycan’ın soykırıma maruz kaldığı bir dönemde Nuru Paşa(Killigil) komutasında kurulan Kafkas İslam ordusu Azerbaycanlı kardeşlerimizin uğramış olduğu zulme sesiz kalmayarak Azerbaycan’a intikal etmiş, Rusya ve Ermenilerin işgaline son vermiştir. Bu dayanışma tarihin her sayfasında cereyan etmiştir. 1990 20 Yanvar hadiselerinde, Karabağ savaşlarında, Türkiye her zaman Azerbaycan’ın yanında olmuş, yapılan haksızlıklar karşısında duyarlılık göstererek Ermenistan sınırlarını kapatmış günümüze kadar da bu destek devam etmektedir.
Karabağ Hocalı soykırımını unutmadık ve asla unutturmayacağız
Karakoyunlu; “dünyanın gözü önünde Azerbaycan toprakları işgal edildi ve 1 milyondan fazla insanımız göç zorlandı. Maalesef bu güne kadar haksızlıklar giderilmedi ve yapılan haksızlılar karşısında insan hakları savunucularının gözü kör, kulağı sağır ve vicdanı yok olmuştur. Karabağ ve etrafında 12 reyonumuz işgal altındadır. Bir an önce Azerbaycan topraklarının terk edilmesini ve göçe maruz bırakılan insanlarımızın bir an önce ana ata topraklarına dönmesinin gerçekleşmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.