IĞDIR DEVLET HASTANESİNDE ACİLDE 353.789.00 KİŞİ MUAYENE OLDU

Tarih : 2019-01-17 / Kategori : Sağlık

IĞDIR DEVLET HASTANESİNDE ACİLDE 353.789.00 KİŞİ MUAYENE OLDU

          Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Raşit İlhan yerel ve ulusal basınla makam odasında bir araya geldi.
Iğdır’ımıza ESWL (Taş kırma cihazı) alındığının müjdesini veren Başhekim İlhan, Gazetecilere yaptığı basın açıklamasında şu sözlere yer verdi; “Devlet Hastanemiz Bölge Hastanesi olma yolunda ve bizlerde vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek için gerekli yerlere başvurularımızı yaptık. Kabul olunan projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz. Iğdır Devlet Hastanesinin hasta kapasitesinde yükselişi gözlenmekte ve şehir dışına da hastalarımızın yolculuk etmemesi adına gereken çalışmalara devam ediyoruz. 

    Ayrıca Iğdır’daki hastalar kapalı böbrek taşı kırma makinemizin olmadığından dolayı en yakın hastanelere gidiyorlardı.
Çok kısa bir süre içerisinde devlet hastanesinde kurulacak “Böbrek Taşı Kırma” makinesi kurulacağının müjdesini vermek istiyorum” dedi.
              Anjo Ünitesinin kurulması için yapılan çalışmalardan bahseden İlhan; “Kalp krizini daha hızlı bir şekilde giderebilmek ve hastalarımızı çevre illere sevk etmemek adına projelerimiz ilgili mercilere bildirildi. Umarım kısa sürede onunda müjdesini veririm” dedi.
2018 YILI HASTANE İSTATİSTİKLERİ ŞU ŞEKİLDEDİR:
1-) DOĞUM SAYILARI
A-)  Toplam Doğum : 3447, Normal Doğum : 1976,  Sezeryan Doğum : 1471 (Mükerrer : 826 / Primer : 645)
 Yatan Hasta Sayısı : 22318,  Taburcu Hasta Sayısı : 20789, Yatılan Gün Sayısı : 64031, Ölen Hasta Sayısı : 273, Erişkin Yoğun Bakım Yatan Hasta Sayısı : 1086,  Yenidoğan Yoğun Bakım Yatan Hasta Sayısı : 747
Acil Muayene Sayısı : 353.789.00,  Sağlık Turizmi (Turist Sayısı) : 2630, Hıv Test Sayısı : 16239,  Yatak Doluluk Oranı : %72.0334, Toplam Yatak Sayısı : 250
 ÇALIŞMALAR
      Başhekim Dr. Raşit İlhan; “8 yataklı Palyatif servisini 16 yatak sayısına çıkardık. Tescil için başvuruda bulunuldu. Hastane içerisinde fiziki olarak yer ayarlandı. Organ Bağış Birimi çalışmaları genişletilerek sahalara inildi. Daha önce hastanemizde bulunmayan Şehitler Köşesi oluşturuldu. 
       Çocuk Acil Servisi Erişkin Acil’den ayrılarak hastanemiz bünyesinde farklı bir alanda hizmet vermeye başladı. Duvarlar çocuklar için çeşitli çizgi film kahramanlarının resimleri ile boyanarak neşelendirildi. Hastane içinde çocuk park alanı yapıldı. 
       Ürofrometri Birimi açılarak hizmet verilmeye başlandı.
        Anne Dostu Hastane olmak için başvuru tamamlandı, malzemeler alındı. En kısa sürede açılış yapılacaktır.
ESWL (Taş kırma cihazı) alındı” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.