Sebze Hali ve Marketler Denetlendi

Tarih : 2019-02-05 / Kategori : Genel Haber

Sebze Hali ve  Marketler Denetlendi

         Ticaret İl Müdürü Ender Önal, Ticaret Bakanlığımıza yapılan başvurularda, son aylarda enflasyon ve faiz oranlarında görülen düşüşe rağmen marketlerde ve manavlarda özellikle sebze-meyve fiyatlarında herhangi bir düşüş olmadığı aksine ürünlerin fiyatlarında ciddi oranda artışlar yaşandığı görülmektedir.
 

          Bu kapsamda Resmi Gazete’  de yayımlanan “Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği” nde belirtilen Aldatıcı Ticari Uygulamalar bölümüne ek olarak ; “ Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapmak” şeklinde bir bent eklendiği belirtilmiştir.
         Yaşanan bu haksız fiyat artışları sonucunda tüketicilerin mağduriyetlerinin giderilmesi doğrultusunda Bakanlığımızca İl Müdürlüklerine verilen talimat çerçevesinde, Sayın Valimizin oluru ile denetim ve incelemelere İl Müdürlüğümüzce başlanılmıştır. Müdürlüğümüz başta marketler olmak üzere manavlar, pazar yerleri ve toptancı hallerinde incelemelerde bulunmuştur. Yapılan denetimlerde müdürlüğümüzle birlikte koordineli olarak Defterdarlık, Belediye Zabıta Ekipleri, Hal Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü görevlilerinin ortak çalışmasıyla meyve ve sebzelerin alış ve satış fiyatlarını gösteren faturalar incelenerek ortalama fiyatlar Ticaret Bakanlığımıza bildirilmiştir.”dedi.
         İl Müdürü Ender Önal, yapılan denetimlerde satıcılara ceza uygulamasının söz konusu olmadığını, sadece istatistiksel amaçlı fiyat araştırması olduğunu aynı zamanda tüketicinin lehine olan fiyatların esas alınması konusunda işyeri sahipleri uyarılmış olup denetim ve incelemelerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.