Iğdır Üniversitesi Akademisyenleri COST Eğitimine Katıldı

Tarih : 2019-02-06 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi Akademisyenleri COST Eğitimine Katıldı

         Iğdır Üniversitesi akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi M. Bihter Bingül, ‘Sivil Bilim ve Sosyal İnovasyonda Dijital Dönüşümler’ konulu COST Eğitim Okulu’na katıldı.
 

         “Avrupa’da yaratıcılığı, bilimsel okuryazarlığı ve inovasyonu teşvik etmek için Sivil Bilim” aksiyonu kapsamında 21-25 Ocak 2019 tarihleri arasında İtalya’nın Fiesole kentinde “Sivil Bilim ve Sosyal İnovasyonda Dijital Dönüşümler” konulu eğitim gerçekleştirildi.
           Sivil Bilim konusunda çalışan uzmanların liderliğinde toplanan eğitim okulu; İngiltere’nin College London Üniversitesinden Prof. Dr. Muki Haklay; Barcelona, Katalonya ve İspanya Değişim İçin Fikirler CEO’su Dr. Mara Balestrini, Scitingly Projesi Kurucu ve Başkanı Dr. Stefan Daume, İtalya Joint Araştırma Merkezi’nden Dr. Sven Schade ile Dr. Marisa Ponti, Siena Üniversitesi’nden Dr. Cristina Capineri ve farklı disiplinlerinden 21 katılımcı ile gerçekleşti.
            Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği için oluşturulmuş olan ve ulusal kaynaklarla desteklenmiş projelerin Avrupa düzeyinde koordinasyonunu sağlayan hükümetlerarası bir kuruluş olan COST’un düzenlediği eğitime, Iğdır Üniversitesini temsilen katılan Dr. Öğr. Üyesi Bingül, bilimsel okuryazarlığı ve inovasyonu teşvik etmek için düzenlenen eğitimin çok yararlı olduğunu kaydetti.
             Sivil bilim ve sosyal inovasyon konseptlerinin tanımları, uygulama alanları ve örnek projelerin anlatıldığı eğitimde; çeşitli sunumların yapılmasının ardından katılımcıların grup çalışması kapsamında hazırladıkları sunumlarla son buldu. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.