Sigorta Primleri Teşvikleri ile ilgili Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Tarih : 2019-02-07 / Kategori : Genel Haber

Sigorta Primleri Teşvikleri ile ilgili Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

           İş Kur, Iğdır Sanayi ve Ticaret OdasındaSosyal Güvenlik İl Müdürlüğü işbirliğiyle İşveren ve Mali Müşavirlerle toplantı gerçekleştirdi. 
           İstihdamın Korunmasına (Kısa Çalışma Uygulaması) , Artırılmasına  (Teşvikler) ve başta imalat sektörüne yönelik çalışmalar olmak üzere Nitelikli İşgücünün Yetiştirilmesine (Aktif İşgücü Programları)  ilişkin desteklerimiz hakkında bilgi verildi.       
   

  Toplantıya  İşkur İl Müdürü Halis Erdoğan, SGK İl Müdürü Emin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Fikret Güzel, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Akkuş, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve İş adamları katıldı.
               Yapılan sunumda 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı çalıştıran özel sektör işyeri işverenlerine, kayıtlı sigortalı istihdamının arttırılması, kadınlar, gençler ve engelliler gibi dezavantajlı grupların istihdamının arttırılması, bölgesel, büyük ölçekli yatırımlar ile stratejik yatırımların özendirilmesi, bölgesel gelişmişlik farklılıklarının azaltılmasını teminen çeşitli Kanunlarda yer alan sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanabilme imkanları anlatıldı.    
            Bu bağlamda,  hâlihazırda uygulaması devam eden 5510 sayılı Kanunda dört, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununda beş, 4857 sayılı İş Kanununda bir, 5746 Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkındaki Kanununda bir,  5225 sayılı Kültür Yatırımları ve Girişimlerini Teşvik Kanununda bir,  2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununda bir, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununda bir olmak üzere toplamda on dört farklı sigorta primi teşvik, destek ve indirimler hakkında bilgiler verildi.              
            Program soru cevap şeklinde sona erdi.

Foto Galeri
Sigorta Primleri Teşvikleri ile ilgili Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı Sigorta Primleri Teşvikleri ile ilgili Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı Sigorta Primleri Teşvikleri ile ilgili Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.